International

Israel, atacuri în Siria și Liban. Schimburi de focuri peste graniță

Israel, atacuri în Siria și Liban. Schimburi de focuri peste graniță
sursa foto RFI Romania

Forțele israeliene au lovit ținte din Siria și Liban în ultimele 24 de ore, a anunțat marți armata. Cel mai recent dintre schimburile transfrontaliere. Care au generat temeri că războiul dintre Israel și Hamas ar putea declanșa un conflict regional mai amplu.

În Siria, avioanele de război și tancurile israeliene au lovit mai multe posturi ale armatei siriene. Și alte infrastructuri militare ca răspuns la trei lansări de pe teritoriul sirian. Au precizat Forțele de Apărare Israeliene într-un comunicat. Doar o singură lansare din Siria a aterizat în interiorul terenului deschis din Israel.  În plus, schimburile transfrontaliere dintre Israel și militanții Hezbollah, susținuți de Iran și cu sediul în sudul Libanului, au loc zilnic de săptămâni întregi.

În Liban, Israelul a declarat că unul dintre avioanele sale de vânătoare a lovit ceea ce a numit infrastructură militară și un post de lansare al Hezbollah. După ce a identificat rachete antitanc și tiruri de mortier lansate de la granița de nord, conform CNN .