Showbiz

Jane Fonda are 84 de ani şi a mărturisit că are cancer „ușor de tratat”

Jane Fonda are 84 de ani şi a mărturisit că are cancer „ușor de tratat”

Jane Fonda a dezvăluit pe contul său de Instagram, că are cancer și face chimioterapie. Într-o postare adresată celor 1,9 milioane de urmăritori ai săi, veterana de la Hollywood, acum în vârstă de 84 de ani, a spus că are limfom non-Hodgkin, care este tratabil.

Jane Fonda are 84 de ani şi a mărturisit că are cancer

Jane Fonda a spus că vrea să împărtășească ceva personal, atrăgând în același timp atenția asupra inegalităților din sistemul de sănătate din Statele Unite ale Americii. Actrița a mărturisit că limfomul non-Hodgkin descris este „un cancer foarte ușor de tratat… așa că mă simt foarte norocoasă”.

Fratele ei, Peter Fonda, a murit, acum trei ani, din cauza unui cancer de plămâni, iar celebrul ei tată, Henry Fonda, a fost diagnosticat cu cancer de prostată, chiar dacă nu acesta a fost cauza decesului său, ci o boală a inimii.

Jane Fonda a profitat de această mărturisire pentru a scoate în evidență starea sistemului de sănătate din SUA și a spus că va continua cu activismul său pentru climă.

„Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul și mult prea mulți nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu și acest lucru nu este corect”, a scris actrița.

Jane Fonda, decisă să nu renunțe la activism

Jane Fonda a spus că diagnosticul său a făcut-o să conștientizeze cât de importantă este comunitatea pentru ea.

„Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități. Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot”, a scris Fonda.

Recent actriţa a povestit cum a ajutat-o Jennifer Lopez să se relanseze în carieră.

„Se întâmpla în anul 2005 şi de atunci oferte nu au încetat să apară. Actriţa a mărturisit într-un interviu pentru Daily Mirror că a reușit să se reinventeze în urma divorțului cu ajutorul lui Lopez. Propunerea de a juca alături de Jennifer Lopez venea după 15 ani de pauză.