Lifestyle

Japonezii sunt negri de supărare. Motivul este haios, însă aceștia sunt furioși că nu știu cum să rezolve problema

Japonezii sunt negri de supărare. Motivul este haios, însă aceștia sunt furioși că nu știu cum să rezolve problema

Japonezii din Yunessun, o stațiune de munte, se răsfață din plin. Îndrăgostiți iremediabil de vin, aceștia obișnuiesc să facă baie într-unul franțuzesc, așa încât achiziționeză aproape jumătate din exporturile din regiune. Acum însă, situația s-a schimbat.

Beaujolais Nouveau nu este doar un vin pe care japonezii îl beau cu mare plăcere, dar și în care se scaldă. Doar că anul acesta, ei trec printr-o situație care nu le face deloc plăcere. Vinul este un produs scump, iar pentru yenul japonez este în scădere, prețul licorii lui Bachus a crescut și au ajuns în situația să nu-l mai poată achiziționa.

„De aici și de la Ziua Beaujolais Nouveau s-a născut ideea băii de Beaujolais Nouveau”

„Miroase bine și se simte cald pe piele. Se simte grozav, e relaxant. Este ceva special. (…)  Anul acesta este al 18-lea an de când facem asta. Am avut băi de vin la Yunessun încă de la început. De aici și de la Ziua Beaujolais Nouveau s-a născut ideea băii de Beaujolais Nouveau”, a mărturisit Takahiro Jinno, manager de comunicare la Yunessun Spa din stațiunea montană.

O adevărată lovitură

„Prețul vinului a crescut, așa că ezit să cumpăr”, a mărturisit o altă femeie, iubitoare de vin. O altă doamnă respectabilă susține că „Vinul și alcoolul în general s-au scumpit. Lucrez în industria ospitalității și este o lovitură dură din perspectiva afacerilor”.

Japonezii au un cult al spălării hainelor

Dar japonezii nu au grijă doar la cum se spală, ci și la cum spală hainele, aceștia având chiar un cult pentru o asemenea operațiune. După ce lucrurile sunt curățate așa cum trebuie, fiecare articol este atârnat pe un umeraș separat, pentru a nu se șifona. Nu de altceva, dar nu le prea place să-și calce hainele. Cât privește lenjeria intimă, femeile japoneze nu o vor expune niciodată, așa că folosesc huse de protecție speciale, care să le țină departe de ochii curioșilor.