Sănătate

Jocurile video pot îmbunătăți abilitățile cognitive la copii, potrivit unui nou studiu. Dar există o condiție

Jocurile video pot îmbunătăți abilitățile cognitive la copii, potrivit unui nou studiu. Dar există o condiție
Infoactual

Contrar teoriei existente până acum care afirma că jocurile video dăunează, iată că vine un nou studiu menit să demonteze această credință. Prin urmare se pare că jocurile video pot îmbunătăți abilitățile cognitive ale copiilor, potrivit unui nou studiu care a analizat activitatea cerebrală a celor care s-au jucat mai mult de trei ore pe zi.

Jocurile video pot îmbunătăți abilitățile cognitive la copii, potrivit unui nou studiu. Dar există o condiție

Studiul publicat recent în SUA și prezentat de Bloomberg News sugerează că acei copii care au jucat trei ore sau mai mult jocuri video pe zi au avut rezultate mai bune la testele de memorie și de control al impulsurilor decât cei care nu au jucat.

Potrivit raportului, jucătorii frecvenți au prezentat o activitate mai mare și niveluri mai ridicate de oxigen în sânge în regiunile frontale ale creierului asociate cu sarcini mai solicitante din punct de vedere cognitiv. Cu toate acestea, au constatat, de asemenea, o activitate cerebrală mai redusă în regiunile legate de vedere.

Bader Chaarani, profesor asistent de psihiatrie la Universitatea Vermont din Burlington și autor principal al studiului, a declarat:

„Deși nu putem spune dacă jucarea jocurilor video în mod regulat a cauzat performanțe neurocognitive superioare, este o constatare încurajatoare și una pe care trebuie să continuăm să o investigăm”.

Oamenii de știință au analizat scanări ale creierului de la aproximativ 2.000 de copii de nouă și zece ani, participanți la studiul „Adolescent Brain Cognitive Development Study” al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA.

Cu toate acestea, părinții rămân îngrijorați

Părinții sunt în continuare îngrijorați de numărul de ore în care copiii joacă jocuri pe calculator, în timp ce studii anterioare au asociat jocurile video cu un comportament mai agresiv, acest studiu contribuie la o bază tot mai mare de rapoarte care sugerează potențialele aspecte pozitive ale acestei îndeletniciri.

În cele mai multe țări, pediatrii au recomandat un maxim de două ore pe zi pentru jocurile pe calculator, în timp ce în China, guvernul a decretat că copiii nu trebuie să petreacă mai mult de trei ore pe săptămână jucând jocuri video.

Prin urmare, condiția principală: echilibru, cu măsură și aici, trei ore după cum arată și studiul fiind suficiente.

Juriul este încă în curs de deliberare în ceea ce privește jocurile video, care, conform ultimelor cercetări, ar putea îmbunătăți abilitățile cognitive, însă sunt necesare mai multe cercetări pentru a oferi răspunsuri definitive la întrebarea privind efectele pozitive și negative ale jocurilor excesive, au mai spus cercetătorii, potrivit media externă.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!