Actual Showbiz

John Romero, părintele celor mai populare jocuri din lume, își publică memoriile. A fost căsătorit cu o româncă

John Romero, părintele celor mai populare jocuri din lume, își publică memoriile. A fost căsătorit cu o româncă
Arhivă

Creatorul primelor jocuri FPS se pregătește să pună pe hârtie povestea vieții sale, într-o carte autobiografică ce va apărea pe piață la începtul anului viitor.

John Romero, părintele celor mai populare jocuri din lume, își publică memoriile. A fost căsătorit cu o româncă

Doom Guy: Life in First Person” va avea 288 de pagini și va cuprinde multe amănunte din viața personală, nu numai ce a reușit John Romero profesional. Își povestește copilăria, perioadă când a descoprit lumea virtual și a decis să o aprofundeze.

Trecutul celebrului programator și designer este tumultos și pe alocuri tragic. El își va povesti întreaga viață, de la momentele de început de carieră când trimitea programe realizate pentru computerul Apple II revistelor de tehnologie și până la activitățile de astăzi, derulate prin compania lui Romero Games Ltd.

A avut o copilărie urâtă, marcată de violență și abuzuri. Acestea au fost și motivele pentru care s-a apropiat atât de mult de lumea virtuală, căutând să evadeze din cea reală, care nu i-ar fi plăcut nimănui. După cum scrie în carte, bunicul lui Romero era rasist și nu a fost de acord cu relația inter-rasială a părinților lui.

John Romero mărturisește că a trăit cu tată alcoolic, iar bunica sa a deținut un bordel în Mexic. De altfel, bunica Elvira Duarte a fost cea care l-a inspirat când a creat jocul Empire of Sin. Pornind de la ce vedea în familie, Romero a creat un șef mafiot în jocul amintit.

John Romero a fost însurat 7 ani cu o româncă

Nu multă lume știe că celebrul creator de jocuri, acum în vârstă de 54 de ani, a fost căsătorit cu o româncă, Raluca Alexandra Pleșca, în perioada 2004 – 2011.

Romero este creatorul jocurilor Quake și Doom, dar a mai lucrat și la Wolfenstein 3D, seria Commander Keen sau Daikatana. La 53 de ani, este un personaj activ în industria esports, fiind inventatorul termenului „deathmatch” din jocurile multiplayer.

John Romero este co-fondator al companiei ID Software, pe care a părăsit-o în 1996 și a devenit membru co-fondator al companiei Ion Storm.

Cartea de memorii, editată de Abrams Press, poate fi pre-comandată pe Amazon și va apărea pe piață pe 10 ianuarie 2023.