Diverse

Jucătorii echipei Bananas dansează pe teren, cântă karaoke, fac show total

Jucătorii echipei Bananas dansează pe teren, cântă karaoke, fac show total

„Jucătorii de baseball nu dansează”?  Așa începe un amplu reportaj realizat, la fața locului, de către reporterii New York Times. Coregrafie, arbitri dansatori, un antrenor de primă bază antrenat în balet – cu aceste lucruri, o echipă din liga de vară a unui colegiu din America, Bananas, a adunat un public numeros doar prin faptul că s-a orientat spre divertisment.

Jucătorii echipei Bananas dansează pe teren, cântă karaoke, fac show total

„Oricare ar fi legătura ta (sau lipsa ei) cu baseball-ul, Bananas sunt aici pentru a te distra”. Acesta este sloganul unor jucători de baseball din  America.

În timp ce meciurile din liga mare devin din ce în ce mai lungi și mai lente, frustrându-i chiar și pe fanii devotați, Don Mattingly, managerul echipei Miami Marlins, a declarat, pentru New York Times, că acest sportuneori, este imposibil de urmărit„. Dar, Bananas se concentrează direct pe distracție.

Pentru spectatorii din teren și telespectatorii, ca mine, ei sunt cea mai ușor de urmărit echipă din baseball”, spune conducătorul echipei, mândru de găselnița sa.

Atunci când Bananas nu dansează, poartă bastoane, fac ”crowd surfing” spre baza de înscriere sau cântă karaoke chiar pe teren. 120 de animatori se adaugă la acest ”circ”, inclusiv o trupă de încurajare și o „echipă de majorete cu trup de tată„, povestesc inițiatorii trăznitei idei.

Există echipa profesionistă și pe lângă ea se află Banana Ball. Ambele fac show în teren, îmbinând perfect sportul și show-ul.

Partea de baseball a jocului poate arăta și ea diferit. Echipa Bananas are costume de vară, speciale pentru studenții sportivi, și joacă după reguli convenționale. Dar organizația are divizia profesionistă, care organizează meciuri de expoziție precum „Banana Ball”, cu o limită de timp de două ore și modificări ale regulilor, menite să facă jocul mai rapid, mai atractiv și plin de viață.

Metoda Banana funcționează, pe mai multe fronturi. În timp ce meciurile echipei Oakland Athletics atrag uneori mai puțin de 3.000 de fani, Bananas au vândut deja toate biletele pentru fiecare meci de acasă de pe stadionul Grayson din Savannah, cu 4.000 de locuri, de la înființarea echipei în anul 2016.

Pe TikTok, @thesavbananas are peste 2,5 milioane de urmăritori, mai mulți decât Yankees și Mets la un loc.

În această vară, serviciul de streaming ESPN+ va difuza „Bananaland”, un serial despre modul în care echipa a creat ceea ce un promo numește „cel mai mare spectacol din sport”. Și nu numai atât, beneficiind de suportul bananei, echipa a câștigat campionatul din 2021 al Ligii Plainelor de Coastă, la baseball american.

Foto: New York Times