Diverse

Jurnaliști, pompieri, medici, morți pe autostradă. 16 persoane și-au pierdut viața

Jurnaliști, pompieri, medici, morți pe autostradă. 16 persoane și-au pierdut viața

Cu puțin timp în urmă, un accident cumplit a avut loc în sud-estul Turciei, între Gaziantep și Nizip. Potrivit guvernatorului provinciei Gaziantep, totul s-a produs ca urmare a unui impact între un autocar și o ambulanță, o autospecială de pompieri și o mașină.

Alte 22 de persoane sunt în stare gravă

Potrivit surselor, Ambulanța, mașina de pompieri și un autovehicul cu o echipă de jurnaliști, care se întorceau de la un un alt accident au fost lovite de un autocar. 16 persoane au murit pe loc și alte 22 sunt în stare gravă, care au fost transportați la spitalele din apropiere.

Printre victime se numără și doi ziariști, acreditaţi la İhlas News Agency, dar și trei pompieri și patru angajați din domeniul sănătății, a declarat guvernatorul provinciei Gaziantep, citat de AFP.

Oficialul declarase anterior că numărul morților este de 15 persoane

Pentru început, oficialul a spus că e vorba de 15 morți într-un „accident între un autocar, o echipă de salvatori şi o ambulanţă (…) pe autostradă între Gaziantep şi Nizip”.

„În total, 15 dintre cetățenii noștri au murit și 22 au fost răniți într-un accident în care au fost implicate un autobuz și o ambulanță, între Gaziantep și Nizip”, a afirmat Davut Gul, guvernatorul provinciei Gaziantep, potrivit AFP.

Un autobuz plin cu polițiști de frontieră a căzut într-o prăpastie

Cu doar câteva zile în urmă, s-a produs o alt dramă, după ce un autobuz cu polițiști de frontieră a căzut într-o prăpastie din regiunea Kashmir, India și au murit șase persoane și alte 35 de suflete au fost salvate în mod miraculos, dar unele au răni foarte grave.

Din ceea ce se cunoaște până acum, autobuzul, care mergea pe un drum de munte a derapat iar în urma căderii a ajuns până aproape de un râu. Potrivit informațiilor oferite Poliţia din Kashmir răniţii au fost transportaţi cu avionul la un spital al armatei din Srinagar, principalul oraş din regiunea himalayană, situat la aproximativ 90 de kilometri de locul accidentului din districtul Anantnag.

Polițiștii erau membrii ai Forţei de Poliţie de Frontieră Indo-Tibetană, o forţă federală specializată în operaţiuni la mare altitudine

Sursă foto: ziare.com