Lifestyle

Kate și Prințul William, împreună pe perete. Este primul portret de cuplu, pictat și expus într-un muzeu

Kate și Prințul William, împreună pe perete. Este primul portret de cuplu, pictat și expus într-un muzeu
newsweek.com

Prințul William și Kate Middleton au pozat pentru primul lor portret oficial pictat.

Portretul a fost comandat drept cadou comitatului Cambridgeshire și a fost dezvăluit de cuplu într-o vizită în comitatul Cambridgeshire din Anglia, joi, 23 iunie 2022.

Lucrarea este semnificativă în compoziția sa, deoarece urmează linia stabilită a portretului regal tradițional, folosită din punct de vedere istoric pentru a conferi subiecților săi o aură de putere regală și longevitate.

Cine a pictat portretul ducilor de Cambridge

Redarea pe înălțimea completă a cuplului, dezvăluită la Muzeul Fitzwilliam, a fost pictată de artistul Jamie Coreth, același care a pictat-o ​​anterior și pe mătușa lui Wlliam, Prințesa Anne.

Artistul Coreth a spus:

„A fost cel mai extraordinar privilegiu din viața mea să fiu ales să pictez acest tablou. Am vrut să le arăt Altețelor Lor Regale într-o manieră în care să pară atât relaxate și abordabile, cât și elegante și demne. „Deoarece este primul portret care îi înfățișează împreună, și în special în timpul lor ca Duce și Ducesă de Cambridge, am vrut ca imaginea să evoce un sentiment de echilibru între viața lor publică și cea privată. Piesa a fost comandată ca un cadou pentru oamenii din Cambridgeshire și sper că se vor bucura de ea la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să-l creez.”

Se poate observa cu ușurință că accentul imaginii în termeni de simbolism este ferm pe Kate, care este prezentată purtând multe articole de importanță culturală și istorică.

Ce rochie și pantofi a purtat Ducesa Kate în timpul pictării portretului

În primul rând, în ciuda faptului că portretul este istoric ca temă și compoziție, rochia ducesei este izbitor de modernă.

În portretul oficial în timpul primei sale vizite în Republica Irlanda, din 3 martie 2020, Kate Middleton a debutat cu rochia verde strălucitoare, marca The Vampires Wife.

A fost purtată la o recepție din Dublin, care a fost găzduită de ambasadorul britanic și a văzut-o pe Kate lăudată pentru încuviințarea patriotică cu culoarea sa verde irlandeză.

Această alegere de modă la acea vreme a fost remarcată ca un exemplu al stilului diplomatic de îmbrăcare al lui Kate, un stil pe care l-a dezvoltat de-a lungul vieții ei de căsătorie și este o rochie potrivită, care trebuie înregistrată pentru posteritate.

Pe lângă rochia ultra-modernă, Kate poartă și o pereche de pantofi, nuanța „satin verde”, de cultură pop sub forma a ceea ce par a fi tocurile înalte „Hangisi” ale lui Manolo Blahnik.

Acest stil de pantof a fost făcut celebru în versiunea de film a show-ului de succes Sex and the City, cu personajul lui Sarah Jessica Parker, Carrie Bradshaw, primind o pereche în locul unui inel de logodnă.

Ce bijuterii a purtat Kate

Totodată, bijuteriile ,pe care le poartă Kate în portret, transmit un puternic mesaj dinastic regal, fiind purtate anterior de unele dintre cele mai emblematice femei din istoria de o mie de ani a monarhiei, potrivit newsweek.com.

Două bijuterii cheie purtate au aparținut regretatei soacre a lui Kate, Prințesa Diana.

Acestea includ:

  • pereche de cercei care au fost cadou de nuntă pentru Diana de la bijutierii familiei ei cu ocazia căsătoriei ei din 1981
  • brățară cu trei fire de perle și diamante.

Kate a purtat adesea piese de bijuterii care i-au aparținut Dianei ca o modalitate de a o menține pe prințesă parte din viața ei și a lui William. Când Prințul i-a dat lui Kate inelul de logodnă cu safir și diamant al mamei sale în 2010, el a spus:

„Este inelul de logodnă al mamei mele. Așa că mi s-a părut destul de drăguț, pentru că, evident, ea nu va fi prin preajmă pentru a împărtăși distracția și entuziasmul din toate acestea – acesta a fost modul meu de a o ține aproape de toate.”