Lifestyle

Klaus Iohannis avertizează: „Urmează săptămâni critice”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu puțin timp, că autoritățile vor la măsuri chiar mai dure decât cele din prezent, în momentul în care vor deveni absolut obligatorii, pentru limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Recent, șeful statului a făcut un nou apel către români la unitate și solidaritate și le-a cerut pensionarilor să limiteze orice deplasare în afara domiciliului cu, excepția celor de strictă necesitate. Klaus Iohannis a mai afirmat că urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului și a subliniat necesitatea distanțării sociale.

„Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș. Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate. Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus. Dragi români, într-o cumplită ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi și în săptămânile care vor veni a sta departe de ei. Oricât de crud şi paradoxal ar suna acest lucru, este adevărat: menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă. Să avem, așadar, în aceste zile mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță. Trăim momente de cumpănă pentru întreaga omenire, pe care niciunul dintre noi nu le-ar fi crezut posibile.

Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală și emoțională. Acum este momentul să fim puternici și solidari. Depinde de noi, de modul în care înțelegem să ne respectăm și să îi respectăm pe ceilalți să depășim cu bine această criză, care nu afectează doar România, ci întreaga lume.

În aceste zile și în lunile care urmează solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi, având grijă de sănătatea noastră și protejându-i pe cei de lângă noi. Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni.

Procedând responsabil, respectând cu strictețe regulile și recomandările autorităților, câștigăm timp prețios și ajutăm sistemul medical să îi poată trata pe cei infectați. Stând acasă, îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire. Să nu le îngreunăm și mai mult munca celor pe umerii cărora stă, în aceste clipe critice, o presiune uriașă”, este anunțul făcut de președintele ales de români, potrivit RRA.