Social

La înmormântare, cu doar 8 coroane! Măsura a fost impusă într-un oraș din România

La înmormântare, cu doar 8 coroane! Măsura a fost impusă într-un oraș din România
satmareanul.net

După cum se știe, în semn de omagiu, la înmormântări apropiații defunctului aduc coroane încărcate de flori, naturale sau artificiale, pe care le depun pe mormânt.

Referitor la acest aspect, într-un oraș din România acest lucru va fi limitat, deoarece administrația a decis ca în cazul în care se aduc prea multe coroane să fie dată o amendă familie decedatului.

În ce oraș din România s-a limitat numărul de coroane de flori la înmormântări și care vor fi consecințele nerespectării măsurii stabilite

Măsura privind limitarea numărul de coroane de flori la înmormântări  a fost luată de administrația cimitirelor din Târgu Mureș și prevede ca apropiații defunctului să aibă voie să aducă maxim 8 coroane pe care să le depună pe mormântul celui decedat, iar în cazul în care această măsură nu va fi respectată, atunci familia persoanei decedate va fi nevoită să plătească o amendă prin care se va asigura transportul coroanelor până la groapa de gunoi.

Ce a stat la baza luării unei astfel de măsuri?

Administrația cimitirelor din Târgu Mureș a decis ca mormintele celor decedați să nu mai fie pline de coroane deoarece reprezintă o muncă mult prea mare pentru muncitorii care lucrează la salubritate de a le duce la groapa de gunoi după ce se usucă.

Pe de altă parte, Administrația Parohiilor a luat această decizie urmând modelul occidental, unde doar familia celui decedat poate depune coroane cu flori pe mormânt, nu și restul apropiaților.

De când va fi pusă în aplicare măsura stabilită?

Începând din luna iulie 2022 hotârarea se pune în aplicare, iar momentan se aplică în cimitirele ce aparțin confesiunilor maghiare.

Care au fost reacțiile oamenilor?

Decizia privind limitarea numărului de coroane acceptate la o înmormântare a fost luată de bisericile comunității maghiare la unison , dar comunitatea de oameni s-a împărțit în două tabere, fiecare cu opiniile sale.

Astfel

  • O parte a comunității de oameni din Târgu Mureș susțin că această decizie nu e deloc una normală și că e o obișnuință din vremuri străvechi să oferi  corane de flori ca ultim omagiu pentru cel decedat, chiar cât mai multe.
  • O altă parte a comunității de oameni susțin că decizia e una foarte bună și că astfel mormântul va fi mult mai curat, dar chiar și din punct de vedere financiar situația va fi altfel, asta deoarece apropiații nu vor trebui să mai dea banii pe coroane cu flori, care oricum se vor usca la scurt timp și vor crea mizerie pe mormânt.