Diverse

La un pas de nenorocire după ce au deschis portaluri cu morți. Ce au pățit 11 copii care le-au deranjat liniștea cu spiritismul

La un pas de nenorocire după ce au deschis portaluri cu morți. Ce au pățit 11 copii care le-au deranjat liniștea cu spiritismul

11 copii s-au jucat cu o tablă ouija, dar nu s-au gândit niciodată ce ar putea păți dacă vor intra în contact cu morții. Elevii, cu vârste între 13-17 ani, au fost găsiți leșinați pe coridorul școlii și transportați de urgență la spital. De aici au plecat apoi cercetarea și presupunerile despre cauza care a dărâmat atâți elevi dintr-odată.

Curiozitatea copiilor e mare, dar când le vine să intre în contact cu spiritul persoanelor trecute în lumea drepților, situația devine periculoasă. 11 copii de la Institutul Tehnic Agricol din Hato, Columbia, au vrut să demonstreze că nu le e frică de nimic și s-au jucat cu o tablă ouija, folosită pentru a intra în contact cu cei decedați.

Elevilor li s-a făcut rău, au început să aibă spasme musculare și vărsături violente. Ei au fost găsiți leșinați pe coridorul școlii de profesorii care au sunat imediat la ambulanță. Copiii au fost internați în spitalul Manuela Beltran. Potrivit informațiilor oferite de Mirror, ei au stat în unitatea spitalicească timp de o zi, iar toți medicii au fost uimiți de cauza misterioasă a bolii. Pe de altă parte, există și voci care spun că cei mici ar fi făcut o toxiinfecție alimentară gravă.

„Abia respirau și le curgea salivă groasă din gură”

„Copiii erau leșinați, în momentul în care au fost găsiți, abia respirau și le curgea salivă groasă din gură. Nu este exclus să fi fost tabla ouija, care face parte din anchetă. Alții spun că au consumat apă dintr-un recipient, alții că au venit dintr-un bazin și li s-a dat ceva de mâncare”, a spus Jose Pablo Toloza Rondón, primarul orașului Hato.

Au băut apă din același pahar

După ce toți copiii au fost intervievați, s-a ajuns la concluzia că ar fi băut apă din același pahar. „Am găsit 11 pacienți între 13 și 17 ani cu vărsături, dureri abdominale și spasme musculare. Nu am găsit modificări psihologice la copii, ținând cont că s-a spus că ar fi fost de la jocul tablei Ouija. Raportul medical spune că a fost cauzat de toxiinfecția alimentară”, a declarat Juan Pablo Vargas Noguera, coordonatorul medical de urgență de la Hospital del Socorro.

Când a apărut tabla Ouija

Mai puțin cunoscută, tabla Ouija, o tablă de spiritism, apărută acum mai mult de un secol, dar sunt puțini cei care se încumetă să o folosească. Pentru că acest instrument realizat din lemn poate deschide „uși” către o altă lume unde nu oricine poate pătrunde. Este vorba de lumea celor trecuți la dreapta Domnului.

Această tablă are marcate literele alfabetului, dar și numerele de la 0 la 9, precum și cuvintele Da, N, Salut, La revedere, plus alte simboluri grafice. Pentru a indicat mesajului pe care spiritul invocat îl trimite, există și o piesă mică în formă de inimă. În timpul ședințelor de spiritism, participanții vor pune degetele pe această planșetă, care va fi mișcată în dreptul literelor, cifrelor și respectiv simbolurilor. Astfel este creat mesajul care vine din partea spiritului invocat.