Info Actual > Diverse > Leacuri din farfurie. Ingrediente mediteraneene pe care trebuie să le adaugi în salatele
Diverse

Leacuri din farfurie. Ingrediente mediteraneene pe care trebuie să le adaugi în salatele

Leacuri din farfurie. Ingrediente mediteraneene pe care trebuie să le adaugi în salatele

Leacuri din farfurie. Dacă te-ai plictisit de clasica salată de roșii, castravete și ceapă, trebuie să ști că există trei ingrediente mediteraneene care pot completa perfect orice salata de vară.

Roșiile, castraveții și ceapa sunt ingredientele de baza din salata tradițională de vara pe care oamenii o consumamă cel mai des. La fel cum aceste trei ingrediente se potrivesc perfect, exista și alte asocieri care au un gust delicios și oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Este vorba despre rodii, mandarine și fistic

„Îmi place că oferă arome și texturi contrastante și în același timp complementare. De la arome de nuci și până la gustul dulce și proaspăt, sau textura crocanta și zemoasa”, spune Moon, nutriționist.

Aceasta varietate de texturi și arome este excelența pentru preparate simple așa cum sunt salatele, dar este o varianta foarte buna și că topping pentru iaurt, legume la grătar sau chiar desert.

În afara de gustul desăvârșit, aceasta combinație de ingrediente oferă și multe beneficii nutritive.

Leacuri din farfurie. Ingrediente mediteraneene pe care trebuie să le adaugi în salatele

„Merg foarte bine împreună și pentru că oferă varietate. Este important să includem o varietate cât mai mare de vegetale în dieta noastră de-a lungul zilei pentru că alimentele diferite oferă nutrienți diferiți. O dieta echilibrata și variata îi oferă organismului tot ce are nevoie”, spune specialista.

În cazul acestui grup format din trei alimente, fisticul este o sursa de proteine, rodiile iți oferă antioxidanți, iar mandarinele asigura aportul de vitamina C., potrivit andreearaicu.ro.