Showbiz

Legendara trupă Blur se reunește după șapte ani și anunță un concert unic pe stadionul Wembley. Când are loc evenimentul. Video

Legendara trupă Blur se reunește după șapte ani și anunță un concert unic pe stadionul Wembley. Când are loc evenimentul. Video
Facebook Blur

S-a anunțat că legendara trupă Britpop Blur va susține un concert unic pe stadionul Wembley în vara viitoare. Blur este o formație de rock alternativ, indie rock și britpop de origine engleză, formată în Colchester, Regatul Unit, anul 1988.

Legendara trupă Blur se reunește după șapte ani și anunță un concert unic pe stadionul Wembley. Când va avea loc evenimentul. Video

Legendara trupă Britpop Blur va susține un concert unic pe stadionul Wembley din Londra, sâmbătă, 8 iulie 2023. Dave Rowntree, toboșarul trupei, a dezvăluit luni, 14 noiembrie 2022, pentru Sky News, detalii despre acest eveniment emoționant pentru miile de fani din întreaga lume.

Rowntree se va reîntâlni cu colegii săi de trupă din anii 1990, Damon Albarn, Alex James și Graham Coxon. Data de pe Wembley va fi primul lor concert principal după ultimul care a avut loc în anul 2015.

„Se pare că este incredibil de dificil să organizezi așa ceva, știi, resursele tehnice, personalul, locurile în care să cânți. Toate aceste lucruri sunt foarte, foarte puține”, a declarat toboșarul pentru Sky News.

El a relatat cu gândul la trecut, privind în viitor: „Așa că s-a mers până la capăt, dar este foarte greu să refuzi așa ceva. Suntem o trupă care a făcut aproape tot ce se poate face, ce loc emblematic, ce loc emblematic. Este pur și simplu incredibil de interesant„.

Toboșarul a povestit cu bucurie și entuziasm despre faptul că abia așteaptă să interpreteze din nou pe scenă hiturile emblematice ale trupei. El nu s-a putut abține să nu glumească, însă, spunând că Blur sunt acum „un fel de bunici jenanți.”

În premieră, trupa reunită va cânta pe stadionul uriaș

La apogeul succesului lor, Blur a cântat pe Wembley Arena, dar aceasta va fi prima dată când, reuniți, vor cânta pe acest loc emblematic al fotbalului englez, care are o capacitate de aproximativ 90.000 de locuri.

„Este unul dintre aceste locuri iconice care se află în secret pe lista ta de dorințe, chiar dacă te prefaci că nu sunt. Sper sincer că suntem o trupă care poate umple un asemenea stadion. Nu vreau să fie patru oameni și un câine”, a menționat toboșarul trupei.

Blur a fost unul dintre cele mai mari nume de pe scena muzicală mondială în anii 1990. Deși primele lor două albume – „Leisure” din 1991, urmat de „Modern Life Is Rubbish” din 1993 – au avut un succes moderat, lansarea albumului „Parklife” din 1994 a fost cea care i-a consacrat.

Cinci albume consecutive pe primul loc în topuri, împreună cu o serie de single-uri de succes, au ridicat pe Blur la statutul de legendă.