Actual

Libanul isi plange mortii: „Impartasim sincer durerea poporului libanez”

Libanul isi plange mortii: „Impartasim sincer durerea poporului libanez”

Libanul isi plange mortii. Din toată lumea vin mesaje de condoleanțe și oferte de ajutor. La București, președintele Klaus Iohannis a transmis pe Twitter solidaritatea cu poporul libanez, după explozia teribilă de la Beirut.

Solidaritate și din statele vecine. Israelul a propus Libanului ajutor umanitar și medical în acest moment dificil, transmite corespondentul Radio România Actualități la Ierusalim, Dragoș Ciocârlan.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a aprobat asistență umanitară și medicală Libanului și i-a dat dispoziție șefului Consiliului pentru Securitatea Națională, Meir Ben-Shabat, să discute cu trimisul special al ONU pentru Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, pentru a afla cu ce poate fi ajutat Libanul.

În urma exploziei, ministrul apărării,  Benny Gantz, și ministrul de externe, Gabi Ashkenazi, au transmis pe canale diplomatice și de securitate oferta Israelului cu ajutor umanitar și asistență medicală poporului libanez.

Libanul isi plange mortii: „Impartasim sincer durerea poporului libanez”

Centrul medical Ziv a anunțat că este pregătit pentru a ajuta în orice mod posibil. „Împărtășim sincer durerea poporului libanez și oferim ajutorul nostru în acest moment dificil”, a declarat președintele statului, Reuven Rivlin, iar liderul opoziției, Yair Lapid, a transmis un mesaj de condoleanțe în engleză și arabă locuitorilor din Beirut.

Locuința fostului premier libanez, Rafic Hariri, ucis în urmă cu 15 ani, într-un presupus atac hezbollaho-iranian, se află în apropiere de locul exploziei. Fiul său, fostul premier Saad Hariri, se afla în birourile din apropierea șantierului, dar nu a fost rănit.

Mai mulți membri ai Hezbollah sunt judecați în absență la Haga. Se așteaptă ca verdictul să fie anunțat de instanță vineri.