Actual International

Atentat la Ierusalim. Un mort și 18 răniți în urma unor explozii în două stații de autobuz din Ierusalim

Atentat la Ierusalim. Un mort și 18 răniți în urma unor explozii în două stații de autobuz din Ierusalim
timesofisrael

Din primele informații care au ajuns în presa externă și pe rețelele de socializare, o persoană a murit și 18 au fost rănite după ce două bombe au fost detonate în stațiile de autobuz din Ierusalim.

Imagini halucinante. Un mort și 18 răniți în urma unor explozii de „atentat terorist” în două stații de autobuz din Ierusalim

Cele două explozii au avut loc în două stații de autobuz din apropierea intrărilor în Ierusalim, miercuri, 23 noiembrie 2022, dimineață.

Prima explozie a avut loc în apropierea intrării principale în Ierusalim, în Givat Shaul, la scurt timp după ora de vârf 7.00, iar a doua explozie a avut loc la scurt timp după ora 7.30, la intersecția Ramot, o altă intrare în Ierusalim.

Cele două explozii sunt tratate ca un „atac comun”, poliția descriind exploziile ca fiind un „atentat terorist„, relatează Times of Israel.

Medicii sunt cei care au raportat presei că 12 persoane aflate în prima stație de autobuz au fost rănite în urma exploziei, dintre care două în stare critică și două în stare gravă, iar una dintre victime a murit ulterior la Centrul Medical Shaare Zedek.

Trei persoane au fost rănite ușor de schije în cea de-a doua explozie, iar patru persoane au fost, de asemenea, transportate la spital, suferind de anxietate.

Foto: Menahem KAHANA / AFP)

Se crede că exploziile au fost provocate de un dispozitiv exploziv lăsat în saci, potrivit primelor informații din presa locală. Un autobuz din stație a fost văzut avariat în urma exploziei. Nu se știe deocamdată dacă victimele se aflau în stație sau în autobuz.

Comisarul poliției israeliene, Kobi Shabtai, a declarat că este posibil să fi fost doi atacatori. El a cerut oamenilor să fie atenți la pachete suspecte și a declarat că ofițerii scanează orașul în căutarea altor posibile dispozitive postate în spați publice.

”Acesta este un cadru de atac pe care nu l-am mai văzut de mulți ani”, a declarat Shabtai. Și aceasta deoarece exploziile au fost provocate de dispozitive explozive aproape identice, detonate de la distanță, lăsate în genți. ”Dispozitivele au fost ambalate cu cuie pentru a maximiza numărul de victime”, după cum a relatat și postul public de televiziune Kan.

Nu a existat nicio revendicare imediată a acestor fapte terifiante, însă gruparea teroristă Hamas a salutat atacurile.

„Acțiunea a transmis mesajul către ocupație, spunând că poporul nostru va rămâne ferm pe pământul său și se va agăța de calea rezistenței”, a declarat Mohammad Hamada, un purtător de cuvânt al Hamas, într-un comunicat.