Actual Economic

Liber la investiții. De luni, populația poate cumpăra titluri de stat, cu o dobândă mai mare decât la depozite

Liber la investiții. De luni, populația poate cumpăra titluri de stat, cu o dobândă mai mare decât la depozite

Gata, s-a dat ok-ul. Liber la investiții. Populația României poate cumpăra titluri de stat, cu o dobândă mult mai mare decât dacă ar păstra banii în bănci, sub formă de depozite. Dobânda de aproape opt la sută este considerată de specialiști ca fiind una record, pentru că o asemenea ofertă, deosebit de atractivă, nu a mai fost făcută, până acum, de către Statul român.

Liber la investiții. De luni, populația poate cumpăra titluri de stat, cu o dobândă mai mare decât la depozite

Ministerul Finanţelor lansează luni, 6 iunie 2022, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie. Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobândă anuală de 1,40%, respectiv 2,30%.

Ministerul Finanţelor lansează luni, 6 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie. Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, în perioada 6 – 21 iunie 2022, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale şi Alpha Bank, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti”, anunţă, printr-un comunicat, Ministerul de Finanţe.

Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% şi respectiv 7,8%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani, cu o dobândă anuală de 1,40% și respectiv 2,30%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Ministerul Finanţelor revine cu o nouă emisiune în cadrul Programului FIDELIS destinată investitorilor persoane fizice. În contextul economic actual, venim în întâmpinarea investitorilor prin oferirea unor dobânzi atractive, prin instrumente de economisire sigure şi avem convingerea că împreună cu partenerii nostri putem asigura succesul unei noi emisiuni de titluri de stat pe piaţa de capital”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, cu referire la subiectul dat.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS, lansate în cadrul emisiunilor anterioare, ajunse la maturitate, după cum spun specialiștii, pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni. În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Foto: HotNews/video: youtube