Social

Liberalii o reclamă pe Clotilde Armand pentru dezinteresul arătat. Nu s-au făcut reparații în școlile din Sectorul 1. FOTO

Liberalii o reclamă pe Clotilde Armand pentru dezinteresul arătat. Nu s-au făcut reparații în școlile din Sectorul 1. FOTO

A început școala, dar lucrurile nu sunt chiar grozave pentru elevi. În sectorul 1 nu s-a investit în renovări și consilierii liberali din primăria condusă de Clotilde Armand sunt supărați pe lipsa de implicare a edilului.

O serie de fotografii făcute în școli și licee din sector arată condițiile deplorabile în care învață elevii. PNL Sector 1 a transmis un comunicat de presă prin care arată ce importanță dă primarul Clotilde Armand investițiilor în școli.

Scandalul Mizeriei din Sectorul 1, năpădit de șobolani, gândaci, muște și gunoaie continuă, iar cetățenii sunt cei care sunt nevoiți să suporte o administrație defectuoasă.

PNL Sector 1 continuă lupta împotriva minciunii: Când cifrele vorbesc, Clotilde Armand ar trebui să tacă!

 „PNL Sector 1 continuă să prezinte realitatea din primăria condusă de Clotilde Armand. Cetățenii sectorului 1 trebuie să fie informați corect, nu prin postări trunchiate pe Facebook, cum ne-a obișnuit primarul catastrofă. Cifrele și imaginile nu mint. Pozele anexate au fost făcute în săptămâna dinaintea începerii noului an școlar și vorbesc de la sine.

Sectorul 1 are un buget de cca. 407.000.000 lei alocat de Consiliul Local pentru unitățile de învățământ. Din această sumă, Primăria Sectorului 1 are la dispoziție 139.000.000 lei pentru a moderniza școlile din sector, diferența fiind repartizată către fiecare școală în parte în vederea asigurării funcționării acestora.

Deși Primarul Sectorului 1 se laudă cu investiții majore în școlile din sector, cifrele aferente plăților efectuate până la 31 august ne spun contrariul: doar 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită!

Situația  este tristă în majoritatea școlilor din sector: lipsa igienizărilor, lipsa reparațiilor curente și a investițiilor în amenajare și modernizare.

Astfel, așa cum reiese clar din cifre, Sectorul 1 are fonduri suficiente aprobate deja de Consiliul Local, care doar așteaptă să fie cheltuite pentru educația elevilor. Blocajul este dat de nepriceperea, neputința și managementul defectuos al administrației Clotilde Armand, efectul fiind evident în majoritatea școlilor.

În prezent, în sectorul 1 elevii continuă să învețe în 3 schimburi, contrar declarațiilor lui Clotilde Armand, exemplul cel mai elocvent fiind Școala gimnazială Pia Brătianu, pentru care primarul Armand nu a reușit de aproape 1 an de zile să amenajeze spațiul din Mareșal Averescu nr. 17, deși a avut votul Consiliului Local și fonduri alocate în acest sens.

Ce măsuri a votat Consiliul Local

Deși Consiliul Local a votat, Clotilde a uitat! Primarul Sectorului 1 se face că plouă când vine vorba de hotărârile adoptate de Consiliul Local care ar fi contribuit decisiv la creșterea calității învățământului din Sectorul 1, respectiv:

Modernizarea și refuncționalizarea imobilului situat in B-dul Apicultorilor nr. 1, în vederea utilizării acestuia ca unitate de învățământ – Scoala Gimnazială nr. 6.

Construire ansamblu educațional compus din școală, grădiniță, căi de circulație, spații verzi, terenuri de sport, zone de joacă, corpuri de iluminat, spațiu parcare, gard incintă – Greenfield

Construirea unui complex educațional în cartierul Henri Coandă.

 Construirea unor săli de sport pentru elevii unităților de învățământ din:

– Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I

– Liceul Teoretic Nicolae Iorga

– Școala nr. 183

– Colegiul Grivița

Sistem antiefracție pentru unitățile de învățământ din raza Sectorului 1 al Municipiului București.

Sectorul 1 nu poate fi administrat doar pe Facebook, asta trebuie să înțeleagă Clotilde Armand”, se încheie comunicatul transmis redacției de PNL Sector 1.