Actual Politică

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja: Primarul Clotilde Armand, este „crizatoarea perfectă”. Edilul amenință iar

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja: Primarul Clotilde Armand, este „crizatoarea perfectă”. Edilul amenință iar
foto: Facebook Sebastian Burduja

“Primarul Sectorului 1 este crizatoarea perfectă. Scandal permanent, acuzaţii mincinoase, jigniri şi atacuri penibile. Toate acestea nu pot ascunde incompetenţa evidentă şi ilegalităţile grave din primăria Sectorului 1, constatate inclusiv de Curtea de Conturi a României”.

Declaraţia aparţine preşedintelui PNL, sector 1, Sebastian Burduja şi ministru al Cercetării şi Digitalizării, după ce Clotilde Armand, a anunţat că va depune plângere penală împotriva ministrului Sebastian Burduja, dar şi a altor persoane, pe care le acuză de faptul că ar fi făcut presiuni asupra funcţionarilor publici din primărie.

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja: Primarul Clotilde Armand, este „crizatoarea perfectă”. Edilul amenință iar

„Nicio plângere penală, oricât de absurdă ar fi, nu poate ascunde sub preş realitatea tragică a Sectorului 1: mizerie, nepricepere, încălcarea flagrantă a legii. Victimele sunt cetăţenii Sectorului 1, care s-au săturat până peste cap de circul permanent. Să vorbeşti de plângeri penale pentru că cineva nu îţi girează ilegalităţile şi proiectele faraonice înseamnă să nu ai simţul ridicolului”, mai declară liderul liberal.

Burduja regretă că în 2020 PNL a susţinut candidatura lui Clotilde Armand la primăria Sectorului 1

„Ne cerem încă o dată scuze cetăţenilor Sectorului 1 pentru că în campania din 2020 am acceptat susţinerea unui asemenea candidat complet nepregătit pentru ocuparea unei funcţii publice. Suntem la fel de dezamăgiţi precum sunt şi ei. Ne-am fi dorit să lăudăm rezultatele bune, aşa cum le vedem în sectoarele 2 şi 6, de exemplu. Garanţia noastră este că o asemenea eroare nu se va mai întâmpla vreodată, iar aceşti ani irosiţi în isterie generală vor rămâne doar o tristă amintire pentru Sectorul 1”, a adăugat Burduja, preşedintele PNL Sector 1.

Sebastian Burduja aminteşte art. 268 din Codul penal – „Inducerea în eroare a organelor judiciare”.

(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani”.

Astfel, spune Burduja, vom face ceea ce am făcut de fiecare dată: vom apăra interesul cetăţenilor şi vom fi de partea legii, care nu ţine cont de cine urlă mai tare.

Armand, ameninţă cu plângeri penale

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că va depune plângere penală împotriva Ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, dar şi a altor persoane, pe care le acuză de faptul că ar fi făcut presiuni asupra funcţionarilor publici din primărie.

„Ministrul Cercetării şi al Digitalizării şi şeful PNL Sector 1 şi-a trimis apropiaţii să facă presiuni asupra funcţionarilor din cadrul direcţiei de urbanism şi împotriva Arhitectului Şef al Primăriei Sectorului 1. Liberalii şi-au trimis oamenii de încredere la ultima şedinţă a consiliului local, au hărţuit şi ameninţat public funcţionarii de la Urbanism, Juridic şi Secretariat General din cadrul Primăriei Sectorului 1 (Acest departament a fost reorganizat în întregime de mine la începutul mandatului şi funcţionează impecabil. Nu mai merge cu combinaţiile unor dezvoltatori imobiliari care cumpărau bunăvoinţa funcţionarilor. Oprim orice şantier ilegal şi orice construcţie fără autorizaţie)”, a precizat Clotilde Armand.