Diverse

Lionel Messi, al șaptelea Balon de Aur. Decernarea trofeelor, controversată

Lionel Messi, al șaptelea Balon de Aur. Decernarea trofeelor, controversată

Lionel Messi, 34 de ani, a primit al 7-lea său Balon de Aur, într-un an în care a cucerit Copa America. Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021, acordat de France Football, a avut ieri, la Paris, scrie Reuters.

Decernarea trofeului a provocat o mulțime de discuții și controverse în rândul suporterilor din fotbal.

Balonul de aur 2021 e al argentinianului de la PSG, care i-a învinspe Robert Lewandowski și Jorginho în cursa pentru cel mai prestigios trofeu din fotbal.

„E incredibil să fiu iar aici. Mulțumesc colegilor de la Barcelona, de la Paris, antrenorilor, familiei, tuturor. Cred că am câștigat acest premiu datorită trofeului cucerit cu naționala, Copa America. A însemnat enorm pentru mine. E prima dată când câștig Balonul de Aur jucând aici, în Paris, și e o mare onoare pentru mine.

Sunt foarte, foarte fericit și vreau să continui să lupt pentru obiectivele mele. Nu știu câți ani voi mai juca, dar mă bucur de fotbal”, a spus Messi.

Messi, singurul jucător care câștigă Balonul de Aur de-a lungul a 3 decade

Leo Messi a mai câștigat Balonul de aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019. După trofeul din acest an, Messi a devenit singurul jucător care câștigă Balonul de Aur de-a lungul a 3 decade.

La final, argentinianul a declarat că Robert Lewandowski, cel care a ieșit anul acesta pe 2, merita să câștige trofeul din fotbal în 2020, când France Football nu a acordat premiul în contextul pandemic.

 „Vreau să-l menționez și pe Lewandowski, a fost o reală onoare să concurez cu el. Cred că France Football ar fi trebuit să-ți acorde ție premiul în 2020, Robert, l-ai meritat! Toată lumea poate să spună asta”, a declarat Messi.

Alexia Putellas, 27 de ani, căpitanul Barcelonei, a câștigat Balonul de Aur 2021 în fotbalul feminin:

„Sunt mândră, mă bucur că am toată echipa alături de mine, le mulțumesc pentru contribuția lor. E un premiu individual, dar pentru mine e un succes colectiv. Mulțumesc și antrenorilor care au crezut în mine, fanilor care mă susțin, clubului, e o plăcere să reprezint Barca. Mama și sora mea sunt aici, tatăl meu mă privește din cer și sper că e mândru de mine”.