International

Lionel Messi a fost suspendat de PSG! Ce regulă a încălcat fotbalistul

Lionel Messi a fost suspendat de PSG! Ce regulă a încălcat fotbalistul

Căpitanul argentinian Lionel Messi a fost suspendat de Paris St-Germain pentru două săptămâni după ce a călătorit în Arabia Saudită fără permisiunea clubului în această săptămână.

Călătoria a urmat înfrângerii de duminică a clubului francez pe teren propriu cu Lorient, în care Messi a jucat toate cele 90 de minute. Messi nu se va antrena și nici nu va juca pentru PSG pe perioada suspendării sale.

Se pare că jucătorul în vârstă de 35 de ani a cerut permisiunea de a face această călătorie pentru a efectua o activitate comercială, însă a fost refuzat. Messi crede că a avut inițial permisiunea de a călători în Arabia Saudită, dar aceasta a fost retrasă apoi din cauza unei schimbări în programul de antrenament al clubului. Fotbalistul, care a fost, de asemenea, amendat de club, are un rol de ambasador turistic pentru Arabia Saudită.

CNN a contactat reprezentanții lui Messi pentru a face un comentariu. Sursa a declarat că Messi a lipsit de la antrenamentul de luni pentru a participa la evenimente promoționale în afara Franței. Messi se afla în Arabia Saudită, potrivit mai multor rapoarte.

Împreună cu fotografii cu Messi relaxându-se alături de familia sa, Ahmed Al Khateeb, ministrul Turismului din Arabia Saudită, a scris luni pe Twitter: „Sunt fericit să îi urez bun venit lui #Messi și familiei sale în Arabia Saudită pentru a se bucura de destinațiile turistice magice și de experiențele autentice. Salutăm vizitatorii din întreaga lume pentru a experimenta o călătorie unică în Arabia Saudită și ospitalitatea sa.”

Însuși Messi a postat pe Instagram, în urmă cu patru zile, o promoție pentru turismul saudit: „Cine credea că Arabia Saudită are atât de mult spațiu verde? Îmi place să explorez minunile sale neașteptate ori de câte ori pot. #visitsaudi”.

Messi ar putea reveni la Barcelona

Contractul de doi ani al câștigătorului Cupei Mondiale cu PSG expiră în această vară. Vicepreședintele Barcelonei, Rafael Yuste, a afirmat în martie că clubul spaniol a fost în contact cu Messi în legătură cu o revenire la Nou Camp.

Messi a marcat 31 de goluri și a contribuit cu 34 de pase de gol în 71 de meciuri în toate competițiile pentru PSG și a câștigat titlul în Liga 1 în sezonul trecut. Acesta va lipsi de la meciurile cu Troyes și Ajaccio, în timp ce PSG, cu cinci puncte avans cu cinci meciuri înainte de final, încearcă să obțină al nouălea titlu de campion în 11 sezoane.

„Cariera lui Messi la PSG s-a încheiat efectiv”

Potrivit unei analize a lui Simon Stone, de la BBC Sport, decizia luată de Lionel Messi va pune capăt efectiv carierei sale la Paris St-Germain.

Mai rămân trei meciuri după suspendarea lui Messi și mai sunt multe de făcut pentru a asigura un alt titlu în Liga 1, dar PSG se află acum pe un alt curs, și nu îl implică pe Messi, care în urmă cu mai puțin de cinci luni a obținut încununarea gloriei carierei sale stelare prin ridicarea Cupei Mondiale.

PSG nu consideră că acțiunile sale sunt ceva ieșit din comun. În mintea lor, ei pedepsesc efectiv un angajat care a plecat în altă parte într-o zi de lucru, la kilometri distanță de locul în care ar trebui să fie.

Dar ei simt, de asemenea, că este o declarație cu privire la viitoarea direcție a clubului, despre care sunt siguri că va fi în jurul unor jucători mai tineri. Este, de asemenea, o confirmare a abordării lor de toleranță zero față de disciplină. Fanii lui PSG nu-l mai vor pe Messi. Contractul său, cel mai probabil, nu va fi reînnoit, informează BBC.