Info Actual > Economic > Lovitură pentru milioane de români. Ce au făcut firmele de asigurări
Economic

Lovitură pentru milioane de români. Ce au făcut firmele de asigurări

Lovitură pentru milioane de români. Ce au făcut firmele de asigurări

Lovitură pentru milioane de români. Ce au făcut firmele de asigurări pe fondul problemelor financiare ale Companiei City Insurance.

Firmele de asigurări au crescut semnificativ polițele RCA

Preţul poliţelor de asigurare RCA a crescut semnificativ în ultimele zile chiar şi cu câteva sute de lei. Asiguratorii auto au majorat brusc tarifele pe fondul problemelor financiare ale Companiei City Insurance. În plus, unele service-uri auto refuză reparaţiile maşinilor pe asigurarea de la respectiva companiei de teamă că devizele nu vor fi decontate.

Liderul pieței RCA din România nu a reușit majorarea de capital cu 150 de milioane de euro, sumă necesară pentru a plăti reparațiile mașinilor implicate în accidente, iar ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiară, a anunțat oficial că City Insurance nu se mai află în legalitate.

În acest context, cinci companii de asigurări din piață au scumpit brusc polițele RCA cu până la 400 de lei pentru șase luni și chiar 600 de lei pentru o poliță pe un an, arată o analiză a publicației HotNews.

Pentru alte trei companii brokerii nu au trimis oferte cu prețuri mai mari. Dacă ASF decide să retragă licență, cele peste trei milioane de poliție de asigurare vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguraților, însă despăgubirile vin doar după ce instanța declară definitiv falimentul.

Așa se explică și problemele proprietarilor auto care vor să își repare mașinile pe asigurarea primită de la șoferii vinovați. Atelierele auto nu mai vor să lucreze cu poliția de la City Insurance, pentru că oricum devizele de reparții se plătesc și acum cu mare întârziere sau chiar deloc.