Lifestyle

Lovitură puternică pentru Simona Halep! Judecătorii au decis în scandalul de dopaj

Simona Halep
sursa foto: Facebook Simona Halep

Simona Halep, considerată cea mai bună jucătoare de tenis din România din toate timpurile, a primit recent o lovitură puternică din partea judecătorilor sportivi în scandalul de dopaj. Aceștia au decis să mențină suspendarea venită încă din toamna anului trecut, după US Open, motiv pentru care nu i-au permis să revină pe teren.

Astfel, Simona Halep nu va putea să joace la prestigioasele turnee de la Indian Wells și Miami deoarece suspendarea pentru dopaj rămâne în continuare în vigoare în urma refuzului oficialilor de a-i permite să revină pe terenul de tenis.

Apropiații sperau ca decizia privind-o pe Simona Halep va fi una pozitivă

Apropiații Simonei Halep, cum ar fi Darren Cahill sau Monica Niculescu, sperau că sportiva din Constanța va câștiga procesul pentru dopaj înaintea „dublei” Indian Wells – Miami, însă suspendarea pentru dopaj rămâne în continuare în vigoare. Organizatorii celor două mari turnee din seria WTA 1000 nu au acceptat-o pe Halep pe tablourile principale, scrie ProSport.

Toată lumea aștepta decizie în cazul de dopaj al Simonei Halep, în luna februarie, însă judecătorii de la Tribunalul Sport Resolutions din Londra nu se grăbesc să-i ridice suspendarea româncei. Întârzierea verdictului o dezamăgește pe Simona Halep, care spune în continuare că este nevinovată. Aceste blocake nu i-au permis însă să se înscrie la puternicele turnee de la Indian Wells (6 – 19 martie) și Miami (19 martie – 2 aprilie). Practic, sportiva care a stat pe bară în ultimele șase luni va avea interzis la turnee și în luna martie până la luarea unei decizii oficiale a judecătorilor sportivi.

Halep nu a fost primită la turneele americane

Organizatorii din SUA au anunțat recent lista jucătoarelor, iar Simona Halep nu a fost primită pe tablou nici la Indian Wells, nici la Miami. Totuși, țara noastră va fi reprezentată de Irina Begu și Sorana Cîrstea la Indian Wells, cele două fiind acceptate direct pe tabloul principal și la Miami. Ana Bogdan a declarat forfait pentru turneul californian și rămâne de văzut dacă va putea participa la Miami.

Pentru Halep, turneul de la Indian Wells are o însemnătate uriașă, ținând cont că sportiva noastră face parte din galeria jucătoarelor care au triumfat aici în trecut. Halep s-a impus în cadrul ediției din 2015, după ce a trecut în marea finală de Jelena Jankovic din Serbia, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4.

Ion Țiriac a criticat recent strategia aleasă de avocații Simonei Halep în procesul de dopaj, explicând că apărătorii româncei sunt prea lenți.

„Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. Eu ştiam doi avocaţi, unul care a fost avocatul CIO în 2000 la Sydney, care a plecat atunci de la CIO pentru că proba fusese manipulată, adică de la 60 ml la peste 100 ml peste noapte. Deci el e un bun avocat şi a plecat de la CIO şi e la Lausanne, pe lângă TAS. Şi mai este un avocat pe care îl ştiu tot în Lausanne. Dar ea a luat pe altcineva şi sper ca acei avocaţi să îşi facă datoria”, a explicat recent Ion Ţiriac.