International

Lovitură simbolică pentru Vladimir Putin. Nava-amiral Moscova s-a scufundat

nava

Potrivit analiştilor CNN, crucişătorul Moskva este cea mai mare navă, din punct de vedere al tonajului, scufundată de la al Doilea Război Mondial şi până în prezent şi este cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia din 1945 şi până în prezent. Oficialii ruși neagă că nava ar fi fost atacată de ucraineni, și dau vina pe un incendiu în camera de muniție.

Ucrainenii susțin că au lovit crucișătorul rus cu rachete de tip „Neptun”!

Ucraina a revenidicat una din cele mai mari reușite la nivel militar. Kievul a anunțat că două rachete ucrainene de tip R-360 au lovit crucișătorul Moscova, nava amiral a Flotei ruse în Marea Neagră.

Oficial, Kremlinul precizează că crucișătorul Moscova a suferit avarii din cauza unui incendiu care a ajuns la muniția navei, fără să recunoască că aceasta a fost scufundată de Ucraina.

„În timpul remorcării crucişătorului Moscova către portul de destinaţie, nava şi-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniţiei la bord. În condiţiile unei mări agitate, nava s-a scufundat”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, preluat de Ria Novosti.

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că au lovit crucișătorul Moscova cu rachete „Neptun”, provocându-i pagube grave.

„Echipajul a fost evacuat către alte nave Flotei Mării Negre din zonă. Se fac aranjamente pentru a tracta crucișătorul. Cauza incendiului este în curs de cercetare”, au declarat oficialii ruşi.

În cursul aceleiaşi zile au apărut imagini care ar arăta crucișătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, imediat după ce a luat foc .

Moscova” este exact nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Şerpilor să se predea.

Scufundarea crucișătorului „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, are o puternică valoare simbolică și militară.

„Moscova”, fosta nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, lansată la apă în 1983, sub numele „Gloria”. Armamentul principal de la bordul navei este constituit din 16 lansatoare de rachete Vulkan P-1000.