Actual Politică

Lucian Bode: PNL nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Să fie foarte clar, PNL dă guvernări

Lucian Bode
Arhivă

Lucian Bode, secretar general al PNL, acordă nota 7, pe o scară de la 1 la 10, colaborării cu partenerii de guvernare din PSD și se declară convins că liberalii pot să dea guvernarea României și după alegerile din 2024 ca un partid „care a unit dreapta în jurul său”.  În ceea ce privește alegerile prezidențiale, Partidul Național Liberal are capacitatea de a promova o persoană care să candideze și să câștige, spune Lucian Bode într-un interviu pentru Digi24.

Lucian Bode: PNL nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Să fie foarte clar, PNL dă guvernări

Întrebat despre o eventuală candidatură comună cu PSD la alegerile parlamentare, ministrul de interne a reamintit că a existat USL și crede că trebuie învățat din ce a fost bine ce a funcționat și ce nu a funcționat.

„Nu cred că este bine să repetăm greșelile trecutului. Să fie foarte clar, Partidul Național Liberal dă guvernări, nu participă la guvernări în calitate de partid-balama. Sunt absolut convins că în 2024 PNL poate da guvernarea României. Depinde doar de noi. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi să reușim, împreună cu partenerii de coaliție, să trecem România prin această criză de securitate economică fără precedent de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace și să ne consolidăm ca partid de dreapta, cel mai mare partid de dreapta din România. Și îndrăznesc să spun să intrăm în alegerile din 2024 ca un partid care a unit dreapta în jurul său”, a declarat secretarul general al PNL.

Când Nicolae Ciucă a fost ales în fruntea PNL, Lucian Bode a mai declarat că PNL a gestionat toate marile crize ale României în istoria sa.

„Avem mai multe crize suprapuse, dar în fruntea Guvernului avem un premier care și-a asumat trecerea prin criză. Nicolae Ciucă este omul care reunește, care ține lucrurile sub control”, a declarat Bode, adăugând că  alegerea lui Nicolae Ciucă în funcția de președinte al PNL este gândită în perspectiva alegerilor din 2024.

„Astăzi alegem un nou program politic, în perspectiva alegerilor din anul 2024. PNL este un partid istoric”.