Politică

Exclusiv. Scandalul din interiorul PMP are la bază negocierile avansate privind fuziunea cu PNL

Lucian Bode

PNL vrea să unifice dreapta într-un timp relativ scurt. Mesajul a trecut neobservat şi aparţine liderului liberal, Lucian Bode. Despre unificarea dreptei a vorbit acum câteva luni şi europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, care a spus că negocierile pe care formațiunea sa politică le poartă cu ALDE, PMP, dar chiar și cu partidul lui Viorel Cataramă, în legătură cu varianta fuziunii, au menirea de a coaliza forțele care au plecat în urmă cu câțiva ani, din varii motive, din partid.

Exclusiv. Scandalul din interiorul PMP are la bază negocierile avansate privind fuziunea cu PNL

Secretarul general al PNL, Lucian Bode a declarat sâmbătă în faţa membrilor PNL Argeş că în calitate de cel mai mare partid de dreapta din România, PNL îşi poate asuma misiunea de unificare a dreptei în jurul Partidului Naţional Liberal.

Lucian Bode: Ne asumăm o misiune importantă, şi anume unificarea dreptei în jurul Partidului Naţional Liberal

„Pentru că suntem cel mai mare partid de dreapta de pe scena politică românească, cred că peste timp o să ne asumăm o misiune importantă, şi anume unificarea dreptei în jurul Partidului Naţional Liberal. Trebuie să învăţăm să transmitem acest lucru în exteriorul partidului, să demonstrăm că suntem cei mai buni, cei mai pregătiţi şi cei mai serioşi şi pentru asta avem nevoie să construim echipe politice locale şi judeţene profesioniste şi, foarte important, unite”, a declarat Lucian Bode.

Scandalul din interiorul PMP are printre multele neînţelegeri şi presiunile care vin dinspre liberali privind fuziunea cu partidul fondat de Traian Băsescu. Surse din interiorul PNL, ne-au declarat că responsabil cu negocierea cu PMP este chiar Rareş Bogdan. Nu este o negociere la vedere, ci una destul de discretă, o tatonare, spun sursele noastre cu Eugen Tomac şi Traian Băsescu. Cei trei stau mai mult la Bruxelles, fiind europarlamentari şi au suficent timp de a sta la discuţii. La rândul său, Cristian Diaconescu nu doreşte o fuziune cu PNL, ci doar o colaborare. Acesta a şi declarat ieri că „sub preşedinţia mea, PMP nu va reprezenta aRccesoriu la gentuţa niciunui partid politic”.

Fuziunea dintre cele două partide înseamnă un bagaj politic pentru PNL, întrucât aceştia îşi vor mări numărul de primari şi se va poziţiona foarte bine  în coasta PSD. Liberalii vor ajunge în acest fel la un număr de aproximativ 1.300 de aleşi locali.

Sursele noastre ne-au declarat că negocierile cu cele trei partide de dreapta sunt destul de avansate, inclusiv cu stabilirea datei Congresului de Unificare.

Prima dată, liberalii au vorbit despre această unificare la începutul anului 2022.