Politică

Ludovic Orban vrea să candideze la Preşedinţie și îl atacă din nou pe Klaus Iohannis. Declarație dură

Ludovic Orban

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat vineri la Sibiu că intenţionează să candideze la Preşedinţia României. De asemenea, Orban a spus că preşedintele Klaus Iohannis i-a produs cea mai mare dezamăgire dintre toţi cei alături de care a făcut politică.

„Dacă mă uit pe scena politică românească, îmi dau seama că e o afirmaţie de bun simţ, exprimarea unei intenţii de a candida la Preşedinţia României. Plus că, vă mai spun încă o dată, după ce te-ai fript cu ciorba, sufli şi în iaurt. Foarte greu aş mai putea să iau decizia să mai sprijin pe altcineva”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban vrea să candideze la Preşedinţie și îl atacă din nou pe Klaus Iohannis. Declarație dură

Orban s-a declarat dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis.

„Cea mai mare dezamăgire care mi-a provocat-o vreodată un om alături de care am făcut politică este dezamăgirea provocată de Klaus Werner Iohannis. Niciodată nu mi-aş fi imaginat că, sub masca de neamţ pe care şi-a pus-o, sub masca euro-atlantistă pe care şi-a pus-o, se poate ascunde un caracter atât de josnic, o lipsă de onestitate şi de empatie faţă de români şi atâta cinism şi lipsă de sensibilitate faţă de România, rareori mi-a fost dat să văd. (…) Eu mă consider responsabil pentru că am susţinut un astfel de politician”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a mai vorbit despre intenţia sa de a candida la funcţia de preşedinte al României în luna august a anului trecut când se afla în lupta pentru preşedinţia partidului liberal.

„Orice candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României. Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate. Sigur că până la alegerile prezidenţiale mai avem, între timp trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea performanţei guvernamentale”, spunea înainte de congres Ludovic Orban, care ulterior a pierdut şi funcţia şi partidul.