Actual Politică

Lui Nicuşor Dan îi surâde o susţinere PSD şi PNL pentru al doilea mandat şi sugerează că Gabriela Firea nu mai e susţinută de PSD

Lui Nicuşor Dan îi surâde o susţinere PSD şi PNL pentru al doilea mandat şi sugerează că Gabriela Firea nu mai e susţinută de PSD

A simţit gustul puterii, şi-a schimbat echipa de consilieri personali, organizează zilnic conferinţe de presă,

Nicuşor Dan a declarat că problemele Bucureştiului vin din neimplicare şi nefinanţare, astfel că îşi doreşte un mandat pe termen lung, pentru a rezolva aceste probleme. Din partea cui va candida, Dan pare că îşi doreşte să fie susţinut de oricine numai să mai stea încă un mandat în fruntea Primăriei Capitalei şi sugerează că PSD nu o mai susţine pe Gabriela Firea.

Lui Nicuşor Dan îi surâde o susţinere PSD şi PNL pentru al doilea mandat şi sugerează că Gabriela Firea nu mai e susţinută de PSD

”În primul rând, îmi doresc să fac cât mai multe lucruri care să rezolve probleme bucureştenilor (…). Bucureştiul are enorm de multe probleme, venite şi din neimplicare şi din nefinanţare. Evident că îmi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva nişte probleme structurale (…) Mi se pare că eu am făcut 3 lucruri importante. Unu, am găsit o primărie în faliment şi am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate, de piaţă. De exemplu, ne-am împrumutat o dobândă mai mică decât Guvernul. În 2020 primăria n-a reuşit să se împrumute şi ar trebui să vină BEI ca să-i dea în împrumut de ultimă urgenţă. Şi avem o relaţie corectă, adică în sfârşit, vin constructori să lucreze cu noi”, a declarat Nicuşor Dan, luni seară, la Digi 24.

Edilul a precizat că Bucureştiul s-a dezvoltat haotic.

”Al doilea lucru, care nu se prea vede, e extrem de important, pe zona de urbanism. Bucureştiul a avut o dezvoltare haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lăţime. Au vrut să avem cartiere extrem de aglomerate şi un trafic sufocat, distrugere de spaţiu verde prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit această practică, un lucru extrem de important şi asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci. Şi al treilea – investiţiile pe care le-am făcut. Am reuşit în acest un an şi jumătate să direcţionăm investiţiile către acele probleme structurale ale Bucureştiului. Adică nu, hai să mai punem în pod aici, o panseluţă aici, un parc aici. Nu, hai să vedem care sunt acele probleme structurale care rezolvă probleme structurale şi astea sunt semaforizare inteligenţă, reţeaua de tramvaie, metrou de suprafaţă, radialele până la autostrada de centură să direcţionăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face şi sectoarele către aceste chestiuni structurale”, a declarat Dan.

Întrebat dacă ar putea fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan a evitat un răspuns direct.

”Mai avem doi ani şi jumătate până atunci, haideţi să ne concentrăm pe ce avem de făcut pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Nicuşor Dan.

Cu două zile în urmă, Nicuşor Dan întrebat dacă, în virtutea colaborării de la guvernare, se aşteaptă ca PNL să o susţină pe Gabriela Firea la viitoarele alegeri locale pentru funcţia de primar general, a răspuns că „este o discuţie dacă Gabriela Firea va fi susţinută de PSD”.

„Este o discuţie dacă Gabriela Firea va fi susţinută de PSD.  Eu nu am văzut la această doamnă decât – i-am şi spus un la un moment dat ”doamna voucher” – n-a ştiut decât să dea vouchere pe diferite categorii de cetăţeni, n-am văzut un alt tip de politică şi cred că Bucureştiul are nevoie totuşi de o direcţie structurală care să rezolve, să răspundă la marile probleme structurale pe care Bucureştiul le are. Şi nu cred că Gabriela Firea are capacitatea de a răspunde la asta”, a declarat Nicuşor Dan duminică, la Prima Tv.

În ceea ce priveşte susţinerea pe care la un moment dat a exprimat-o pentru PNL, edilul Capitalei a explicat că în momentul în care a exprimat acea opinie „în momentul ăla era corectă”, el subliniind că în prezent este un primar independent care încearcă să aibă o relaţie foarte bună cu fiecare dintre partidele care îl susţin.