Actual Lifestyle

Informații noi: Fiul Prinţului Paul va fi audiat în dosarul tatălui. Copilul de 12 ani a fost scos și el din țară

Informații noi: Fiul Prinţului Paul va fi audiat în dosarul tatălui. Copilul de 12 ani a fost scos și el din țară

Prințul Paul al României va rămâne în arest, în Franța, până la mijlocul lunii septembrie. Maxime Doliveux, purtător de cuvânt al Procurorului General din Paris, a declarat că examinarea mandatului european de arestare a Prințului Paul a fost amânată la data de 14 septembrie 2022.

Prinţul Paul rămâne în arest, în Franţa, până pe 14 septembrie

Acesta a fost dat în urmărire internațională, fiind condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa.

Prințesa Lia și Paul de România

 

Sursele oficiale din poliție mai spun că, atunci când era în cafenea, petrecea foarte mult timp pe telefon și, cel mai probabil, discuta pe rețelele de mesagerie. Pe de altă parte, el nu a opus rezistență la întâlnirea cu jandarmii și agenții francezi și a fost cooperant, prezentând un pașaport britanic.

Despre cum a ajuns să fie capturat Paul al României, Infoactual a făcut dezvăluiri exclusive aici.

Pe 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casație a României l-a condamnat în apel la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru „spălare de bani și trafic de influență” pe Al României Paul (n.r. așa are numele trecut în actele de identitate), alias Paul Lambrino sau Paul-Philippe de Hohenzollern.

La momentul pronunțării sentinței, prințul Paul nu a putut fi găsit la domiciliul său din București. Soția lui Lia și fiul lor deschiseseră ușa poliției care venise să-l aresteze.

Se spune că nepotul regelui Carol al II-lea nu fugise cu adevărat din România, plecase în Portugalia „pentru a-și rezolva problema cu moșia răposatului său bunic”.

Datorită activităților de cooperare dintre poliția română și cea franceză, Prințul Paul al României a fost găsit și reținut la Paris ”, a declarat, luni, 27 iunie 2022, ministrul de Interne, Lucian Bode. Aceeași declarație a făcut-o, o zi mai târziu, și ambasadorul Franței la București, felicitând polițiștii din ambele țări.

Carol Ferdinand, fiul Prințesei Lia și al Prințului Paul, va fi audiat în procesul tatălui său

În vârstă de 12 ani, copilul se află în Marea Britanie, unde urmează cursurile unei școli de prestigiu, pentru că, potrivit spuselor mamei lui, este o tradiție de familie. Între timp, au apărut detalii noi despre modul în care a fost prins Paul al României în Franța. Acesta a fost depistat de polițiștii francezi după ce a mers o lună la aceeași cafenea din Arondismentul 9 din Paris.

Surse din Poliția Română au declarat că Prințul Paul nu este cetățean francez, așa cum s-a scris în repetate rânduri. Din acest motiv, nu va exista niciun fel de problemă în privința predării sale către autoritățile din România.

Maxime Doliveux, purtător de cuvânt al Procurorului General din Paris, a declarat că examinarea mandatului european de arestare a Prințului Paul a fost amânată la data de 14 septembrie 2022.