Info Actual

Info Actual > Politică > Mandate de arestare pe numele președintelui Donald Trump. Care sunt acuzațiile
Politică

Mandate de arestare pe numele președintelui Donald Trump. Care sunt acuzațiile

Mandate de arestare pe numele președintelui Donald Trump. Care sunt acuzațiile

După expirarea mandatului de președinte al Statelor Unite, în data de 20 ianuarie, unii oficiali iranieni cred că Donald Trump ar putea fi cercetat de organismele internaționale.

Iranul vrea arestarea lui Donald Trump

În acest context, Iranul a emis o „notificare roșie” pentru arestarea lui Donald Trump prin Interpol, iar un tribunal din Bagdad a emis o altă notificare de arestare pentru președintele american.

De asemenea, guvernul iranian a depus o cerere la Interpol și pe numele altor 47 de oficiali americani. Iranienii vor arestarea lui Trump pentru asasinarea lui Qasem Soleimani, în urmă cu un an.

„Iranul ia foarte în serios urmărirea și pedepsirea celor care au comandat și executat această crimă”, a declarat purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar iranian, Gholamhossein Esmaili.

Irakul a emis mandat de arestare pe numele președintelui SUA

Un tribunal din Bagdad a emis un mandat de arestare pentru președintele american Donald Trump, ca parte a anchetei privind uciderea comandantului paramilitar irakian Abu Mahdi al-Muhandis, anul trecut. Al-Muhandis, comandantul adjunct al Forțelor de Mobilizare Populară din Irak, a fost ucis în aceeași operațiune cu drone în care a fost ucis și generalul iranian Qassem Soleimani, lângă aeroportul din Bagdad, la 3 ianuarie 2020.

Instanța din estul Bagdadului prevede pedeapsa cu moartea în toate cazurile de crimă premeditată, potrivit Justiției irakiene.

Curtea a declarat că „mandatul a fost emis după ce judecătorul a înregistrat declarațiile reclamanților personali din familia lui Abu Mahdi Al-Muhandis”.

Acesta a adăugat că ancheta preliminară a fost finalizată, dar „anchetele continuă pentru a-i demasca pe ceilalți vinovați ai acestei infracțiuni, fie ei irakieni sau străini”, potrivit aljazeera.com