Diverse

Manelistul Dan Armeanca, luat la întrebări de oamenii legii. Nici impresarul Dan Bursuc nu are liniște

Manelistul Dan Armeanca, luat la întrebări de oamenii legii. Nici impresarul Dan Bursuc nu are liniște

Nu mai puțin de 73 de percheziții au făcut recent polițiștii în județul Ilfov, la maneliști. Aceștia sunt acuzați că în perioada pandemiei au cerut ajutoare de la stat în mod ilegal. Viitorul unor nume mari din muzica de petrecere românească nu sună prea bine.

Polițiștii din Ilfov și procurorii Parchetului Buftea au intrat nu doar la sediile firmelor acestora, dar și la domiciliile unor persoane care sunt bănuite că ar fi făcut înșelăciune, dar și tentativă de înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnatură privată, se arată într-un comunicat al poliției. Perchezițiile au loc astăzi nu doar în Ilfov, ci și în Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj și în București.

Printre martori se află și manelistul Cristi Dules

Cunoscutul manelist Dan Armanca se numără printre suspecți, iar din rândul martorilor fac parte atât impresarul Dan Bursuc cât și manelistul Cristi Dules. În ceea ce îl privește pe Dan Armeanca, acesta e bănuit că ar fi declarat concerte fictive ce ar fi fost anulate din cauza pandemiei, pentru a încasa ajutoare de la stat.

Prejudiciul se ridică la 553.792 de lei

Potrivit poliției, vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, suspecții urmând să dea cu subsemnatul la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov. Se crede că suma pe care ar fi încasat-o suspecții se ridică la valoarea de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat este de valoare de 553.792 de lei.

Și maneliștii din Buzău au probleme

Suspectați că au călcat pe bec în perioada pandemiei și au făcut documente false ca să obțină bani de la stat sunt și mai mulți maneliști și lăutari din Buzău. Sursele spun că ar fi vorba de suma de 500.000 de lei. Potrivit informațiilor oferite de IPJ Buzău, în urma celor 18 percheziții domiciliare făcute la Buzău și una în Ilfov, sunt suspectate 16 persoane.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale sau alte convenţii, care ar fi fost depuse la autoritatea competentă, obţinând, în mod ilegal, 500.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău de luna trecută. Au fost puse în executare 16 mandate de aducere, printre cei vizați fiind și cunoscuții cântăreți Costeluş de la Buzău şi Cătălin de la Buzău.