Info Actual > Social > Marcel Ciolacu, despre reînceperea școlilor: Deciziile se iau tot pe genunchi
Social

Marcel Ciolacu, despre reînceperea școlilor: Deciziile se iau tot pe genunchi

Marcel Ciolacu, despre reînceperea școlilor: Deciziile se iau tot pe genunchi

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că revenirea la școală reîncepe tot în condiții “de haos și incertitudine”.

Această situație ar fi putut fi prevenită

Marcel Ciolacu susține faptul că, în cazul în care o serie de măsuri precise ar fi fost luate din timp, toată această situație ar fi putut fi prevenită.

„După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la stadiul „vom vedea”, „vom analiza”.

Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al PSD.

Decizia Executivului a venit mult prea târziu

Partidul Social Democrat este de părere că decizia Executivului de a permite prezența la cursuri pentru elevii din ciclul primar a venit mult prea târziu, deoarece în toată Europa școlarii din ciclul primar au învățat din sălile de curs.

„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi.

Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a mai precizat Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3.