Diverse

Marea Britanie: în largul Coastei Cornwall, un rechin a atacat un înotător

Marea Britanie: în largul Coastei Cornwall, un rechin a atacat un înotător
tarskitherme.com

Un snorkeler a fost mușcat de un rechin pe Coasta Marii Britanii.

Potrivit dailymail.co.uk, joia trecută, în data de 28.07.2022, în jurul prânzului (12:30), un înotător a fost rănit la picior în largul coastei Cornwall, iar ofițerii de la paza de coastă au intervenit pentru a-l salva. Ulterior, victima a rămas în grija paramedicilor și a fost transportată la spital.

Un purtător de cuvânt a declarat:

  • „HM Coastguard a trimis echipa Pazei de Coastă să salveze un snorkeler care a suferit o mușcătură suspectată de rechin.
  • „Paza de coastă a fost anunțată joi (28 iulie) chiar înainte de ora 12.30. Se crede că înotătorul a suferit o accidentare la picior.
  • „Echipa de pază de coastă a întâlnit victima la Penzance Harbour pentru a-l ajuta, fiind lăsat ulterior în grija serviciului de ambulanță”.

Atacurile de rechini sunt foarte rare în Marea Britanie. Mai multe specii vizitează apele din Cornwall în fiecare an, inclusiv rechini albaștri și rechini basking. Niciunul dintre ei nu tinde, însă, să atace oamenii, fără a fi provocați.

Atacurile de rechin albastru asupra oamenilor sunt extrem de rare, dar au fost înregistrate. În total, la nivel mondial, există patru cazuri confirmate de atacuri fatale de rechin albastru asupra oamenilor.

Câteva cazuri în care rechinii și-au făcut apariția în apele Regatului Unit

În august 2012, o plajă din Ceredigion, Țara Galilor, a fost închisă din cauza prezenței unui rechin albastru.

„Rechinul a fost văzut înotând între bărci și a venit foarte aproape de țărm, înotând pe lângă turiști în doar câțiva metri de apă.

„Mai târziu, în aceeași lună, o altă plajă din West Dorset a trebuit să fie închisă timp de o oră și jumătate din cauza unui alt rechin albastru”.

În anul 2017, surferul Rich Thomson a fost, se pare, mușcat de degetul mare de un câine neted – o rudă a rechinilor.

Ultimul „atac” neprovocat a fost înregistrat la Felixstowe, când placa unui windsurfer a fost mușcată de un rechin în anul 2016. În ciuda acestui fapt, windsurfer-ul nu a suferit răni, potrivit sursei citate.