Actual Politică

Marea dragoste a lui Kovesi, ținută ascunsă până acum. Se întețesc zvonurile despre candidatura ei în 2024, deşi ea neagă

Marea dragoste a lui Kovesi, ținută ascunsă până acum. Se întețesc zvonurile despre candidatura ei în 2024, deşi ea neagă

Laura Codruţa Kovesi aflată pentru două zile la Bucureşti a negat faptul că ar intenţiona să candideze la preşedinţie la următoarele alegeri din 2024, dar în schimb a anunţat că s-a căsătorit imediat ce şi-a preluat mandatul de procuror european. Despre soţul său, cu care s-a căsătorit în secret, a spus că  este o persoană pe care o știe de mai mulți ani, şi că lucrează în sectorul privat. Kovesi a mai fost căsătorită, iar numele care îl poartă acum este al fostului său soţ.

Marea dragoste a lui Kovesi, ținută ascunsă până acum. Se întețesc zvonurile despre candidatura ei în 2024, deşi ea neagă

Laura Codruţa Kovesi s-a căsătorit în mare secret şi spune despre soţul său că este un om extraordinar.

„M-am căsătorit acum câțiva ani. Imediat după ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este prietenul meu pe care l-am avut în România, a lucrat în privat, este un om extraordinar”, a declarat aceasta într-un interviu acordat spotmedia.ro.

Laura Codrușa Kovesi a negat informațiile apărute în spațiul public la începutul acestui an, potrivit cărora, este căsătorită cu un fost ofițer de la Serviciul de Protecție și Pază (SPP) care i-a fost detașat cât timp aceasta a fost la șefia DNA.

„Câteodată mă amuz că citesc în presă că sunt măritată cu fostul ofițer SPP. Nu este adevărat, ne amuzăm împreună. A fost o chestiune personală, a fost o relație destul de lungă și asta e”, a precizat aceasta.

De asemenea, aceasta a precizat că „n-am fost niciodată singură. Tot timpul am avut prieteni, familia lângă mine. Legea îmi oferă această posibilitate și soțul meu este un om extraordinar și foarte înțelegător”.

Fosta şefă a DNA a mai fost căsătorită în perioada 2002-2007.

Laura Codruţa Kovesi și Eduard Kovesi s-au căsătorit în 2002 și au divorțat în anul 2007, aceasta păstrând numele fostului soț. La momentul divorțului, s-a spus că posibila cauză a divorțului ar fi numirea Laurei Codruța Kovesi ca Procuror General, în anul 2006 funcție care a presupus ca aceasta să se mute de la Sibiu, unde locuia cu soțul, la București.

Relația a funcționat o vreme la distanță, dar apoi, în ciuda faptului că Eduard Kovesi s-a mutat și el la București, aceasta nu a mai putut fi salvată. O altă posibilă cauză care ar fi putut duce la destrămarea cuplului ar putea fi faptul că aceștia își doreau un copil, însă Laura Codruța Kovesi nu a vrut să îi fie afectată cariera din această cauză.

Laura Codruţa Kovesi poartă numele fostului soţ, Eduard Kovesi

Eduard Kovesi s-a lansat în domeniul afacerilor încă din anul 1991, cu firma Led Communication, care reprezenta o firmă de internet și televiziune prin cablu. Afacerile sale au început să meargă mai bine după căsătoria sa cu Laura Codruța Kovesi, încheind chiar afaceri cu Serviciul Român de Informații. Fostul soț al Codruței Kovesi a fost implicat și în construirea autostrăzii Sibiu-Orăștie, care s-a surpat după doar 10 luni de folosire. Eduard Kovesi a declarat atunci că el a contribuit la construirea autostrăzii prin cercetarea asupra pământului escavat.

Kovesi: „Ce gândesc politicienii nu ştiu. Dar dacă nu pot să doarmă noaptea din cauza asta e problema lor

Laura Codruţa Kovesi încearcă din răsputeri să se facă înţeleasă că nu doreşte să candideze la preşedinţia ţării, dşi foarte mulţi politicieni, în special cei din cadrul USR şi mai nou REPER vor să fie marii susţinători ai acestui demers.

„ Nu, nu, nu, nu. Am negat și în alte limbi ale Uniunii Europene. Nu am de gând să fac acest lucru”, a declarat şefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi într-un interviu pentru G4Media.ro.

Ea susține că dorește să-și termine mandatul de șapte ani în fruntea Parchetului European, început în octombrie 2019, și că dorește să-și continue cariera de procuror.

”Ce gândesc politicienii, ce standarde au ei atunci când dai o declarație și încerci să rămâi consecvent în ceea ce spui și faci? Nu știu. Dar dacă nu pot să doarmă noaptea din cauza asta e problema lor”, a mai spus Kovesi.