Diverse

Mărul „diamant negru”, unul dintre cele mai luxoase soiuri de mere din lume, se vinde la bucată, cu un preț…

Mărul „diamant negru”, unul dintre cele mai luxoase soiuri de mere din lume, se vinde la bucată, cu un preț…
tasteofhome.com/today.com

Foarte binecunoscut este faptul că nu toate merele au culoarea roșie. În lume există peste 7.500 soiuri galbene, roz sau verzi. Culoarea roșie a merelor este dată de antociani, acei pigmenți sau coloranți naturali care se dezvoltă pe măsură ce mărul crește. Dar, un alt soi care a apărut și care, deja, a devenit popular este mărul negru.

Merele negre, frumoase ca un diamant

În afara faptului că aceste mere sunt deosebit de frumoase, ele sunt și mai crocante și mai gustoase decât cele obișnuite. Și la fel ca celelalte, merele negre sunt bogate în minerale și microelemente, dar mult mai crocante și gustoase.

De culoare neagră, aceste mere, mai sunt cunoscute și sub denumirea de ”diamantul negru”, iar soiul se numește Hua Niu și își are originile în Noua Zelandă.

FOTO today.com

Ulterior, soiul  Hua Niu a fost importat în China, unde a fost plantat în Nyingchi, Tibet, și a fost cultivat în continuare datorită unui mediu special și tehnologiilor fermierilor locali pentru altoire.

Merele ”diamantul negru” sunt violete, lucioase, au o textură plăcută, iar la exterior sunt frumoase ca un diamant.

De ce merele negre sunt rare și au această culoare

Ceea ce este impresionant la acest soi, este faptul că:

  • nu are nevoie de fertilizare,
  • este rezistent la frig,
  • are o protecție naturală împotriva paraziților și a insectelor.

Și cu toate acestea, merele negre sunt considerate rare, deoarece cresc în zonele muntoase la o altitudine de 3500 m deasupra nivelului mării, astfel că beneficiază de o cantitate mare de lumină solară și raze ultraviolete. Iar, potrivit experților, au o culoare unică tocmai datorită regiunii geografice și condițiilor climatice în care sunt cultivate în Nyingchi, un mic oraș din munții Tibetului.

Această regiune primește lumină ultravioletă excesivă în timpul zilei, iar temperatura fluctuează dramatic noaptea, ceea ce afectează coaja mărului și dezvoltă o culoare profundă, închisă. În timp ce coaja devine mai închisă, pulpa din interior este albă și strălucitoare ca orice alt măr.

Începând din anul 2011, agricultorii au amenajat o livadă cu o suprafață de aproximativ 50 hectare (500 mu). În 2012, ei au plantat merii și timp de trei ani au muncit din greu pentru a-i crește.

Când se comercializează merele negre

Așa numitele mere ”diamant negru” apar pe piață la sfârșitul lunii octombrie și se vând timp de aproximativ două luni, dar trebuie precizat că numai 30% din merele negre coapte corespund standardelor stricte de potrivire a culorilor. Aceasta este și explicația potrivit căreia producția totală de mere negre este extrem de scăzută.

Iar, datorită exclusivității și prețului ridicat (adesea, merele Black Diamond sunt comercializate doar în supermarketurile de ultimă generație din Asia, fructele individuale fiind vândute între 7 și 20 USD), aceste mere nu sunt prima alegere pentru consum în rândul populației. Și fiindcă sunt conștienți de acest lucru, fermierii preferă să crească alte fructe, la care cererea este mai mare.

Pe de altă parte, datorită producției limitate de mere negre, producătorii chinezi au decis să transforme merele negre într-o marfă exclusivă.

FOTO indie88.com

Prin urmare, acestea sunt, în mare parte, vândute în pungi cadou a câte șase sau opt fructe. Iar clienții care doresc să le achiziționeze trebuie să facă o comandă în prealabil, scrie retete-usoare.info.