Economic

Măsurile pregătite de Ludovic Orban pentru producătorii auto

Măsurile pregătite de Ludovic Orban pentru producătorii auto. Guvernul are în pregătire măsuri de sprijin pentru redresarea economiei în perioada următoare. Analiza se concentrează pe susținerea companiilor mari.

Premierul Ludovic Orban a discutat joi despre aceste măsuri cu conducerile principalilor producători auto din țară. După ce de dimineață a fost la Uzinele Ford din Craiova, după prânz el a ajuns la platforma Dacia de la Mioveni.

Primul ministru a discutat cu conducerea Uzinelor Dacia despre reluarea graduală a producției și despre graficul de creștere a acesteia până la capacitate maximă.

De asemenea, au fost trecute în revistă posibilele măsuri prin care guvernul poate susține compania și, în general, întregul sector automotive, care asigură în jur de 10% din Produsul Intern Brut al României și 14% din exporturile țării.

Orban a asigurat conducerea Uzinelor Dacia de deschiderea totală la dialog pe care cabinetul o va avea în continuare.

„De preferință, cumpăraţi mașini produse în România” a fost îndemnul lui Ludovic Orban, îndemn ce s-a făcut auzit astăzi și la Craiova.

Tot el a amintit faptul că programul Rabla a ajuns acum la 60.000 de unități, plus un număr important de unități pentru mașini hibride și electrice.

Pe lângă măsurile economice importante de susținere pe care guvernul le are în vedere, primul ministru mai anunțat și o flexibilizare a programului de lucru prin modificarea Codului Muncii.