Lifestyle

Mercur retrograd! Când începe și cum să-i faci față

Mercur retrograd! Când începe și cum să-i faci față

Anul acesta, retrogradele nu sunt deloc blânde cu zodiile de pământ. Mercurul în retrograd care este deja în urma noastră, cel din ianuarie, a afectat cel mai puternic nativii din Capricorn. Următorul retrograd este al Taurului. Începe pe 21 aprilie și se încheie în data de 14 mai. Nici Fecioarele nu vor scăpa de „furia astrelor”. Iar ultimul retrograd din an va fi sub semnul de foc al Săgetătorului.

În general, atunci când Mercurul se află în această poziție, poți avea impresia că nimic nu funcționează, mai ales dacă fenomenul astrologic are loc în perioada în care constelația zodiei tale este pe cer. Dar poate fi și un prilej de a face pace cu trecutul. O întâmplare foarte frecventă în timpul retrogradului este întoarcerea unor persoane pe care le-ai cunoscut și cu care nu ai rezolvat tot ceea ce aveați de împărțit.

Ce înseamnă Mercur retrograd în semnele de pământ?

Nativii din zodii de pământ tind să fie pragmatici, stabili și analitici. Succesul este principala unitate de măsură pe care o folosesc. Tocmai de aceea, un retrograd într-o astfel de zodie și cu atât mai mult în Taur, care este un semn fix, patronat de Venus, va avea ca temă centrală echilibrul. Taurii, care vor fi cel mai profund afectați, pot învăța lecții dure despre prioritățile pe care trebuie să le aibă în viață și, mai ales, despre relațiile personale pe care le-au sacrificat în numele succesului financiar sau chiar al hedonismului exagerat.

Va fi dificil și pentru semnele mutabile, totuși. Spre exemplu, Gemenii, Săgetătorii sau Vărsătorii pot simți că stabilitatea este claustrantă, deși este necesar să împace nevoia de a fi pe fugă cu aceea de a avea câteva puncte după care să se ghideze. Așadar, Mercurul retrograd în Taur este în primul rând o luptă între ordine și haos, cum se arată și într-un articol amplu publicat pe romaniatv.net.

Ce provocări te așteaptă

Fii foarte pregătit pentru întoarcerea unor persoane care ți-au dat viața peste cap. Acum vine momentul să faci pace cu ele și să treci peste ranchiuna care te macină – cu atât mai mult dacă ești născut într-un semn zodiacal cu pasiuni foarte obsesive, precum Taurul sau Scorpionul. Este important să vezi aceste etape din astrologie drept căi de a te îmbunătăți. În vreme ce retrogradul în Taur îți va pune la încercare capacitatea de a te redresa și echilibra, retrogradul în Fecioară se va concentra asupra idealurilor tale și câtor lucruri merită sau nu să sacrifici pe altarul perfecționismului.

În fine, atunci când Mercur se va afla sub semnul Săgetătorului, vei fi pus în fața conflictului dintre dinamism și stabilitate. Nu trebuie să câștige un singur aspect. Sau nu pentru totdeauna.