Lifestyle

Mihaela Bilic avertizează: „Fructoza din fructe, cea mai bună cale de îngrășare”

Mihaela Bilic avertizează: „Fructoza din fructe, cea mai bună cale de îngrășare”

Mihaela Bilic avertizează: „Fructoza din fructe, cea mai bună cale de îngrășare”.

Mihaela Bilic susține că o alimentație sănătoasă presupune două lucruri. Trebuie să fie diversificată și moderată cantitativ, adică omul trebuie să mănânce puțin. Celebrul nutriționist a declarat pentru life.ro, că nu suntem proiectați să mâncăm fructe în fiecare zi. De câte ori ar trebui, totuși, să consumăm fructe?

„Rar! Nu suntem proiectaţi să mâncăm în fiecare zi fructe. Nu duce ficatul. Dacă dăm timpul înapoi, acum 10 mii de ani, noi mâncam proteine, rădăcini şi ceva fructe pădureţe. Noi nu mâncam nici produse cu amidon acum 10000 de ani. De aceea avem o capacitate limitată de a digera cereale.

Toată lumea zice să mâncăm fibre, fibre, fibre! Greşit!!! Rolul fibrelor este mecanic, exclusiv mecanic. Când îi dăm unui copil care are tubul digestiv incomplet maturizat fibre, atunci agresiunea asupra lui este mare.

Noi trebuie să mâncăm fibre dacă suntem sedentari, dacă avem constipaţie şi trebuie să ne mai punem colonul în mişcare, dar altfel de ce am mânca? De ce i-am da unui copil? Confundăm lucrurile! Fibrele nu trebuie date copiilor!”, a spus celebrul nutriționist.

„Fructele, cea mai bună cale de îngrășare”

Mihaela Bilic este de părere că fructele trebuie consumate foarte rar.

„Rar. Dacă ne gândim la modul în care suntem construiţi de natură, în paleolitic de exemplu, mâncam carne. Multă. Şi de unde ne luam carbohidraţii? Din fructoză. De unde? Din fructe. Sunt cea mai bună cale de îngrăşare. E o sursă de glucide din care se face grăsime.

Fructoza depinde de metabolizarea hepatică. Degeaba se plimbă sângele cu fructoza în el, nicio celulă nu o arde. Doar ficatul o metabolizează, transformând-o în grăsime. Pe când, dacă sângele se plimbă cu moleculele de glucoză, fiecare celulă o foloseşte!”, a mai spus Mihaela Bilic.

„Fructele sunt un desert. Dacă vrem vitamine, mâncăm legume!”

„Fructele îngraşă”, susține nutriționistul! Deşi nu conţin zahăr aşa cum conţin dulciurile, şi fructoza din fructe îngraşă. Pofta nu înseamnă foame, iar pofta de dulciuri nu poate fi satisfacută prin consumarea fructelor.

„Ne putem trezi că mâncăm şi un kilogram de fructe fără să ne săturăm şi fără să avem nici un sentiment de vinovăţie. Dar fructele îngraşă! Pe acelaşi principiu, alcoolul îngraşă. Fructoza îngraşă! Ce mai înţelegem de aici? Că fructele sunt un desert. Ele nu sunt necesare organismului nostru. Dacă vrem vitamine, mâncăm legume!

Mai aud această enormitate: ţin cură de detox cu suc de fructe! Dacă mănânci un măr, iei fructoza dintr-un măr. Dacă bei un pahar de suc de mere, iei fructoza din 4 mere! Fructoza se duce la ficat, el o transformă în grăsime, o depune pe abdomen, chiar dacă pe cîntar, în prima perioadă nu se simt greutatea în plus”, avertizează Mihaela Bilic.