Info Actual > Diverse > Mihaela Bilic, nutriționist: Nu luați medicamente cu suc de grepfrut
Diverse

Mihaela Bilic, nutriționist: Nu luați medicamente cu suc de grepfrut

Mihaela Bilic, nutriționist: Nu luați medicamente cu suc de grepfrut

Mihaela Bilic, nutriționist, a transmis că nu este indicat să luați medicamente cu suc de grepfrut. Potrivit spuselor sale, această băutură poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Mihaela Bilic a transmis că este bine de știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor.

“Nu luați medicamente cu suc de grepfrut

Cu gust acru-amărui și culoare galbenă sau roz, gref-ul este fructul vedetă când vine vorba de slăbit. Nu există dovezi că sucul de gref ar topi grăsimea, însă ce știm sigur e că nu face casă bună cu medicamentele.

Pe lângă vitamine, antioxidanți, fibre și multă apă, el conține o substanță care blochează enzimele hepatice. În aceste condiții anumite medicamente nu mai sunt metabolizate optim și ajung în sânge într-o cantitate mare (efect de supradoză).

Poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile.

Tot sucul de gref poate bloca transportul unor substanțe active din medicamente și să reducă în consecință eficacitatea acestora.

Interacțiunea variază de la o persoană la alta, poate apărea la consumul unui singur pahar de suc și poate persista timp de 2-3 zile. Este bine să evitați asocierea sucului de gref cu tratamentul antihipertensiv, antihistaminic, antisecretor, anxiolitic, antidepresiv, antiaritmic, hipolipemiant. De știut că restul de citrice (portocală, mandarină) nu au impact asupra eficacității medicamentelor”, a scris Mihaela Bilic, nutriționist, pe pagina sa de Instagram.