Diverse

Miliardarul care s-a filmat în timp ce conducea cu 417 km/h în Germania, achitat: „Nu a avut un comportament iresponsabil”

miliardar

Miliardarul ceh Radim Passer s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 km/h pe o autostradă în Germania. Ulterior, Parchetul din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, a deschis o anchetă, iar în aceste zile a venit și răspunsul autorităților. Chiar dacă a depășit cu mult limita de viteză „recomandată” în Germania, bărbatul nu a fost considerat iresponsabil la volan, și din acest motiv nu a putut fi acuzat.

Miliardarul care s-a filmat în timp ce conducea cu 417 km/h în Germania, achitat: „Nu a avut un comportament iresponsabil”

Miliardarul s-a filmat, în cursul anului 2021, mergând cu 417 km/h la volanul unui autoturism Bugatti Chiron, în timpul zilei, pe autostrada dintre Berlin şi Hanovra, iar videoclipul l-a postat pe canalul său de Youtube la jumătatea lunii ianuarie.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru siguranţa şi condiţiile bune care ne-au permis să atingem viteza de 417 km/h!”, scrie sub videoclip Radim Passer, menţionând că „vizibilitatea a fost bună şi că maşina lui are capacităţi de frânare care, din punctul său de vedere, permit o asemenea viteză”.

Videoclipul, vizionat de peste 9 milioane de ori pe Youtube, a atras şi atenţia autorităţilor. Parchetul din Stendal a deschis luni o anchetă pentru cursă „individuală” interzisă, acuzaţie formulată atunci când un şofer, potrivit codului penal, „se deplasează cu o viteză neadaptată şi într-o manieră imprudentă care încalcă grav codul rutier”,

„Nimeni n-a fost în pericol”, se arată în comunicatul oferit de poliție

Parchetul din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, a deschis o anchetă. La volanul unui Bugatti Chiron, Passer a condus autostrada germană A2 cu 417 kilometri la oră, iar poliţiştii l-au suspectat că a participat la o cursă rutieră ilegală. Passer a fost ameninţat cu închisoarea, dar la începutul lunii mai, procurorul a încheiat ancheta miliardarului din lipsă de probe, scriu cehii de la Blesk.cz.

Potrivit sursei citate, Poliţia nu a reuşit să demonstreze că Passer a comis o infracţiune, aşa că nu a fost acuzat. Anchetatorii nu au putut să demonstreze că miliardarul a avut un comportament iresponsabil în traficul rutier şi că a încercat să atingă „cea mai mare viteză posibilă”. Parchetul a mai remarcat că autostrada era aproape goală şi vizibilitatea era bună, adăugând că nimeni nu a fost pus în pericol.

Videoclipul şocant este încă disponibil public pe reţelele de socializare. Peste 11 milioane de oameni l-au urmărit din ianuarie şi până în prezent.