Diverse

200 de euro și mașina este a ta! Poliția Chișinău vinde la licitație 22 de mașini

200 de euro și mașina este a ta! Poliția Chișinău vinde la licitație 22 de mașini
Foto: IGP Chișinău

Inspectoratul General de Poliție de la Chișinău anunță că scoate la vânzare 22 de mașini, în cadrul unei licitații care va avea loc la 31 mai 2022, la sediul său din strada Tiraspol 11/1.

200 de euro și mașina este a ta! Poliția vinde la licitație 22 de mașini

Mașinile fac obiectul cercetărilor în cazuri ilicite, finalizate cu confiscarea și trecerea acestora în proprietatea statului. Prin vânzarea lor, ”pușculița” țării se vrea să fie mai plină.

Patru mii de lei moldovenești (echivalentul a 200 de euro n.r.), și mașina e a ta, scrie Unimedia.

 

 

 

 

 

 

Printre maşinile care vor fi scoase la vânzare se numără mai multe unităţi VAZ, Skoda, Chevrolet, Kia, Toyota, ș.a. Preţurile încep de la 4 mii lei (200 euro) și ajung la 144 de mii (7.200 euro).

Pentru a participa la licitaţie, după cum transmite IGP,  doritorii vor prezenta următoarele documente: cererea de participare la licitaţie (se completează la momentul depunerii conform modelului stabilit); actele de identitate ale participantului.

În cazul persoanelor juridice: copia extrasului din Registrul de stat; iar a celor fizice: copia buletinului de identitate. Este necesară și o procură autentificată în modul stabilit de lege pentru participare la licitaţie (după caz), inclusiv documentul de plată care confirmă transferul acontului pentru fiecare lot în parte şi a taxei de participare la licitaţie.

Cererile de participare și documentele necesare se depun până la data de 27 mai pe adresa: mun. Chișinău, str. Tiraspol 11/1, bir. 316.

Mașinile pot fi examinate înainte de licitație

Bunurile expuse la licitație pot fi ”examinate”, după cum transmit reprezentanții legii din Republica Moldova, în municipiul Chișinău, str. Burebista 3, în zilele de marți și joi, între orele 15:00 – 17:00.

Taxa de participare la licitație pentru persoane fizice – 600 lei (30 euro), iar pentru persoane juridice – 1200 lei (60 euro), va fi depusă pe următorul cont Trezoreriei de Stat al Republicii Moldova, iar avansul în valoare 10% din preţul inițial al bunului va fi depusă în numerar, la sediul IGP.

Moldovenii sunt recunoscuți peste tot în lume pentru mașinile lor luxoase. Începutul războiului, planurile care nu au coincis cu realitatea, neplata la timp a impozitelor și taxelor, alte penalități pecuniare, au dus la pierderea bijuteriilor pe patru roți, care face obiectul licitațiilor lunii mai.