Info Actual > Economic > Ministrul Agriculturii, supărat pe țăranii români: ‘Nicăieri nu s-a găsit această formă de a opri cumpărarea’
Economic

Ministrul Agriculturii, supărat pe țăranii români: ‘Nicăieri nu s-a găsit această formă de a opri cumpărarea’

Ministrul Agriculturii, supărat pe țăranii români: 'Nicăieri nu s-a găsit această formă de a opri cumpărarea'

Ministrul Agriculturii, supărat pe țăranii români. Adrian Oros a transmis că singura modalitate prin care poate fi oprită cumpărarea terenurilor de către străini este plafonarea suprafeței care poate fi deținută de o persoană fizică sau juridică.

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, arată cu degetul în către țăranii care-și vând terenurile.

Ministrul Agriculturii, supărat pe țăranii români: „Aceasta problema, ca se vinde terenul catre straini, asta o face, din pacate, tot cetateanul si proprietarul de teren roman care de multe ori prefera sa vanda fie unei societati comerciale, finei unei persoane fizice straine, sau uneori o societate comerciala romaneasca e preluata de o societate comerciala cu capital strain(…)Nicaieri nu s-a gasit aceasta forma de a opri cumpararea terenului de catre persoane din afara statului respectiv.

Si atunci singura modalitate e cea de a plafona suprafata care poate fi detinuta de o persoana fizica, respectiv juridica. Altfel nu o sa se poata opri acest fenomen. (…)

De aceea si aceasta preocupare Comisiei (Europene, n.r) – si e in discutie de peste un an – de a plafona subventiile, pentru ca foarte multe fonduri straine vin sa cumpere terenurile agricole in primul rand pentru subventii care sunt foarte avantajoase. Si sunt foarte multe fonduri care nici macar n-au de a face cu Europa. Or, acolo in subventii se gasesc doar bani europeni. De aceea este aceasta preocupare la nivel european.”, a spus ministrul la emisiunea Agro Jurnal, citat de stiriagricole.ro.