Info Actual > Economic > Ministrul interimar al muncii, anunț despre pensii: „Putem realiza și recalcularea tuturor pensiilor din România”
Economic

Ministrul interimar al muncii, anunț despre pensii: „Putem realiza și recalcularea tuturor pensiilor din România”

Ministrul interimar al muncii, anunț despre pensii: „Putem realiza și recalcularea tuturor pensiilor din România”

Ministrul interimar al muncii, Raluca Turca, a declarat că milioane de dosare de pensii au fost digitalizate complet de la începutul anului și pana in prezent.

Peste 1,2 milioane de dosare de pensii au fost digitalizate complet de la începutul anului și până în prezent, iar alte 1,4 milioane au fost verificate și urmează să fie completate cu noi documente, a declarat pentru postul nostru de radio ministrul interimar al muncii, Raluca Turcan. Ea estimează că acest proces se va încheia la finalul anului următor.

Turcan: Procesul estimăm să se încheie undeva până la finalul anului viitor

„Procesul de digitalizare se desfășoară în paralel cu pregătirea unui cadru legal modern, care să reducă inechitățile din domeniul pensiilor din sistemul public și, în același timp, să apropie cuantumul pensiilor de contributivitatea pe care o oamenii au avut-o în decursul timpului.

Procesul estimăm să se încheie undeva până la finalul anului viitor, până atunci noi să elaborăm și cadrul legal complet și modern, urmând ca odată aprobat cadrul legal, cu dosarele digitalizate să putem realiza și recalcularea tuturor pensiilor din România”, a declarat Raluca Turcan, potrivit RRA.

Pensiile se vor majora de anul viitor

Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a dat o veste bună milioanelor de pensionari, majorarea pensiilor.

„Începând de anul viitor, alocaţiile şi pensiile vor fi indexate, reformele sunt demarate. Indexarea pensiilor se va face cu 6-12%. (…) Am luat deja şi decizia de creştere a salariului minim, există un calendar, discuţiile tehnice continuă (…) Creşterea salariului minim începând de la 1 ianuarie 2022. Nu anunţăm concret procentul de creştere”, a declarat Raluca Turcan.