Economic

Mircea Coșa semnalează că PNRR-ul României se confruntă cu probleme deosebit de grave. „Incompetență crasă sau sabotaj”

Mircea Coșa semnalează că PNRR-ul României se confruntă cu probleme deosebit de grave. „Incompetență crasă sau sabotaj”
evz.ro

„Un act de sabotare a României sau incompetență crasă. Vinovații ororii economice trebuie trași la răspundere!”, a declarat economistul Mircea Coșea făcând referire la problemele din PNRR-ul României.

De cine a fost semnat acest plan

Planul semnat de către premierul demis Florin Cîțu, realizat în coaliția PNL + USR + UDMR, prezintă grave probleme. Acesta este verdictul dat de specialiști, care consideră că din ce în ce mai multe informații nefericite despre PNRR-ul României ies la suprafață.

Explicațiile și declarațiile economistului Mircea Coșea referitor la PNRR

Analistul economic Mircea Coșea  susține că PNRR-ul României este realizat atât de prost încât se poate explica în două feluri, afirmând astfel că este vorba fie despre incompetență crasă, fie despre un act de sabotaj al țării noastre.

„Coaliția de guvernare care a realizat această oroare trebuie trasă la răspundere!”  Acesta a fost avertismentul lui Mircea Coșea, declarat pentru România TV, subliniind și faptul că cei care au semnat pentru îngroparea României trebuie să plătească. De asemenea, Mircea Coșea a avertizat că problemele legate de pensii, agricultură, energie și mediu, prin modul în care au fost redactate în PNRR  trag preșul de sub picioare românilor.

„PNRR-ul este singura șansă reală pe care România o are în următorul deceniu, de a se dezvolta. Ideea domnului ministru (n.r. –Marius Budăi, Ministerul Muncii), de a discuta în coaliție (n.r. – despre problema pragurilor impuse pentru plata pensiilor de stat), este absolut necesară, pentru ca PNRR-ul a fost compromis.

Nu numai din cauza capitolului cu pensiile… Avem un capitol la agricultura, la energie, la mediu. La agricultura, în general irigațiile. E o chesitune care trebuie foarte clar spusă – ori a fost incompetență crasă din partea celor care au lucrat atunci, ori a fost un act de sabotare a României pe termen lung. Coaliția de atunci, care a realizat această oroare economică trebuie să fie trasă la răspundere. Altfel, noi pierdem. Vedem cât de greu este cu pensiile, dar ce facem cu agricultura și cu energia?”, a declarat analistul economic la postul amintit.