Politică

Miroase sau nu a război? Șeful Spionilor, Silviu Predoiu, despre războiul din Ucraina:„Facem politică externă la prețul unei șepci”

Miroase sau nu a război? Șeful Spionilor, Silviu Predoiu, despre războiul din Ucraina:„Facem politică externă la prețul unei șepci”

Miroase sau nu a război? Ne trec fiori reci când spunem că va începe un al treilea Război Mondial. Iar Silviu Predoiu, șeful spionilor, este persoana potrivită care poate vorbi despre planl lui Putin.

Șeful Spionilor, Silviu Predoiu, despre războiul din Ucraina: „Facem politică externă la prețul unei șepci”

Invitat în podcastul EVZ Play, fostul șef al spionilor români Silviu Predoiu a comentat riscul la care este expusă România în caz că Rusia atacă fosta republică sovietică.

Generalul cu patru stele Silviu Predoiu este unul din cei mai respectați ofițeri de informații români. A fost director interimar al Serviciului de Informații Externe în repetate rânduri și știe destul de bine despre ce e vorba în materie de politică externă.

Silviu Predoiu: Nu se vrea un război adevărat

Provocat de moderatorii Dan Andronic și Mirel Curea să analizeze cu ce riscuri ne confruntăm în cazul izbucnirii unui război, invitatul a negat un pericol iminent. Este vorba mai degrabă de o tactică foarte abilă a rușilor, crede Silviu Predoiu.

„Nu văd un conflict militar legat de noi. Ideea e să previi un război. Semnalul diplomatic occidental e rudimentar. Nu se vrea un război adevărat. E o formă de negociere. E un focar de tensiune permanent care convine firmelor de armament. Ucraina a cumpărat drone ultraperformante din Turcia, de exemplu”, a subliniat fostul șef al SIE.

Predoiu: „Nu avem cine să vorbească la UE”

În aceeași intervenție din studioul EVZ, Silviu Predoiu a criticat politica externă a României, care i se pare ca și inexistentă. „Facem politică externă la prețul unei șepci”.

De asemenea, generalul a criticat și relația mediocră cu UE: „Problema noastră e că nu avem cine să vorbească la UE”, a conchis generalul Silviu Predoiu.