Lifestyle

Mituri pe seama coronavirusului. Adevărat sau fals?

Mituri pe seama coronavirusului. Adevărat sau fals? Oficialii OMS clarifică toate zvonurile ce au circulat în mediul online despre noul coronavirus, în ultimul timp.

Consumul de alcool protejează?

Nu. Consumul frecvent de alcool nu ne protejează împotriva bolii și poate duce chiar la alte probleme de sănătate.

Expunerea la soare nu împiedică răspândirea bolii?

Oamenii se pot infecta cu noul coronavirus indiferent de cât de cald este afară. Se știe că multe dintre țările cu vreme caldă au raportat cazuri de COVID-19.

Respirația și coronavirusul

Circulă zvonuri potrivit cărora dacă îți ții respirația 10 secunde fără a simți un disconfort înseamnă că nu ai fost infectat. Nu poți confirma infectarea cu Sars-Cov2 cu acest exercițiu de respirație, care poate fi chiar periculos.

5G și răspândirea COVID-19

Potrivit OMS, nu există nicio legătură între răspândirea noului coronavirus și rețelele 5G. După cum se știe, în multe țări în care a apărut virusul nu există astfel de rețele 5G.

Noul coronavirus se transmite prin mușcături de țânțar?

Nu există informații care să sugereze că noul coronavirus ar putea fi transmis de țânțari. Coronavirusul se răspândește în principal prin picăturile generate de o persoană infectată care tușește sau strănută sau prin secreții nazale.

OMS a anunțat cum îi afectează coronavirusul pe tineri. Mulți au ...

Uscătoarele de mâini sunt eficiente pentru a ucide virusul?

Nu. Uscătoarele de mâini nu sunt eficiente pentru a ucide virusul. Pentru a vă proteja împotriva noului coronavirus, trebuie să vă curățați frecvent mâinile cu o soluție pe bază de alcool sau să le spălați cu apă și săpun.

Lampa cu ultraviolete omoară virusul?

Nu. Lămpile UV nu trebuie utilizate pentru sterilizarea mâinilor sau a altor zone ale pielii. Radiațiile UV pot provoca iritații ale pielii.

Virusul moare dacă vă stropiți cu clor sau alcool?

nu. Stropirea cu alcool sau clor pe tot corpul nu va ucide virușii, dacă sunt deja în corp. Atât alcoolul, cât și clorul, pot fi folosite pentru dezinfectarea suprafețelor, dar în conformitate cu recomandările specialiștilor.

Vaccinurile împotriva pneumoniei ne protejează?

Nu. Vaccinurile împotriva pneumoniei, cum ar fi vaccinul pneumococic și vaccinul Haemophilus gripal tip B (Hib), nu oferă protecție sporită împotriva noului coronavirus. Virusul este atât de diferit încât are nevoie de un vaccin propriu.

Usturoiul poate preveni infecția cu noul coronavirus?

Nu. Usturoiul este un aliment ce poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă legată de consumul de usturoi.