Actual Social

Moartea extrem de bizară a unui travestit din Iași. A ars de viu, în timp ce în jurul lui se petreceau lucruri stranii

Moartea extrem de bizară a unui travestit din Iași. A ars de viu, în timp ce în jurul lui se petreceau lucruri stranii

Un bărbat transgender din Iași, în vârstă de 23 de ani, a murit sub ochii prietenilor virtuali de pe Facebook, arzând de viu. Incidentul s-a petrecut în Ajun de Crăciun, dar amănuntele extrem de bizare încep abia acum să iasă la iveală.

Bărbatul care se transformase în femeie și folosea numele „Monalisa” era foarte cunoscut în comunitatea ieșeană. De aceea, pentru că se bucura de atenție și popularitate, acesta a intrat în live pe Facebook, în seara zilei de 24 decembrie a.c, pentru a face urări fanilor și prietenilor. Monalisa a cântat colinde și a spus rugăciuni cu o icoană în brațe, susțin cei care au văzut transmisia.

Diana Șoșoacă, la câteva etaje distanță

De aici începe un șir de evenimente foarte stranii. Mai mult, în poveste apare și numele senatoarei Diana Șoșoacă.

Cea care a aflat amănuntele bizare despre acest incident este fosta jurnalistă, actual actriță, Lorena Lupu. Ea a relatat evenimentele pe blogul său.

„Avea lângă ea în pat o icoană imensă (…). Târziu în noapte, a aţipit în live. Mi-au provenit două filmări făcute cu mobilul, dar nu am inima să expun public aşa ceva, prefer să relatez. Pentru că în aceste două filmări, asistăm la moartea răvăşitoare a unei fiinţe umane, iar acest lucru NU este de arătat.

Fata era în continuare live, o luase somnul pe neaşteptate. Ciudăţel să adormi aşa, din senin, dar să zicem că se mai întâmplă.

Când pisica i-a sărit brusc în pat, unde mai avea, pe lângă icoană, şi o candelă aprinsă. Şi pisica i-a răsturnat candela. Şi-a fript picioruşul şi a tulit-o instant din cadru.

Faza e şi mai ciudăţică. În sensul că, de obicei, un animal nu se aruncă direct la o chestie care arde. Mai ales pisica; o mâţă ştie să facă slalom printre chestii periculoase cu eleganţă şi graţie. Dar hei. Nu avem dovezi care să arate ce anume – sau cine – a stimulat pisica. Pisica a sărit în pat şi i-a răsturnat candela. În live, mă repet.

Cearşaful a luat foc.

Aici se opreşte prima captură din live.

În a doua captură, becul e stins. Deşi fata doarme tot acolo, nemişcată, în live şi, cel puţin pe baza informaţiei pe care o deţine publicul, e singură. Iar focul e încă în pat, nu poţi specula că a sărit o siguranţă sau ceva.

La un moment dat, focul s-a extins până la puloverul fetei adormite, care s-a ridicat şi s-a scuturat, ieşind din cadru. Aici apare partea care mi s-a părut extrem de dubioasă, bizară şi inexplicabilă. Fata S-A TRÂNTIT ÎNAPOI ÎN PATUL CARE ARDEA CU FLĂCĂRI.

Cadrul e prea strâns să vezi dacă s-a trântit înapoi din proprie iniţiativă sau a împins-o un terţ. Eventual cel care a aruncat şi pisica peste candelă. Iar somnul acela nefiresc, care se prelungeşte în timp ce arde patul sub ea, nu arată a simplă beţie. Hei, am fost beată în multiple rânduri, deci vorbesc din experienţă. Nici măcar când m-am făcut praf cu vodca tonic şi boram cu strigături ţinând duios veceul în braţe ca pe un suflet pereche nu aş fi stat să ard.

Dar insist, toate astea se întâmplă în live pe Facebook. În live, în văzul mulţimii.

În acest live, nimănui nu i-a venit ideea să sune la 112, la pompieri, la salvare, la muma lui Ştefan cel Mare, la oricine.”, a scris Lorena Lupu pe blogul ei.

Primul apel către 112 a venit abia la ora 3:47 dimineața. Un internaut a apelat poliția după ce a dat accidental peste imaginile groazei care se desfășurau în direct. „Iniţial i s-a răspuns că nu se poate face nimic dacă nu comunică adresa. Apoi, s-a descoperit că fata locuia în blocul în care se afla şi biroul Dianei Şoşoacă, şi, în cele din urmă, poliţia a pornit la locul faptei. Au ajuns în faţa locului la ora 6”, mai relatează Lorena Lupu.

Era prea târziu pentru Monalisa, polițiștii găsind doar un cadavru carbonizat. Focul pare că s-a stins de la sine

„Ce a făcut poliţia? Pe surse, a constatat decesul şi a închis dosarul.

În loc să ceară o autopsie, să vadă sub influenţa cărei substanţe te culci înapoi în flăcări.

Să ia amprente de jur împrejur şi să examineze locul crimei, să excludă prezenţa unui terţ: cel care posibil a drogat fata, a aruncat pisica, a stins lumina şi, după decesul victimei, a stins incendiul. Un incendiu care a cuprins patul în jumătate de oră ar fi trebuit să se extindă pe tot etajul până la ora 6, când poliţia a binevoit în sfârşit să se deplaseze.

Şi dacă unul dintre ăia care se holbau bovin la live ar fi sunat din timp să anunţe poliţia, în loc să comenteze mult, prost şi pe lângă, poate că fata ar fi fost în viaţă.”, a conchis Lorena Lupu.

Live-ul a dispărut din mediul online

Live-ul de pe Facebook în versiunea lui integrală, posibilă probă a unei posibile crime, a dispărut fără urme, se mai arată în investigația făcută de fosta jurnalistă. Prietenii victimei au și ei suspiciuni, acuzând că în momentul în care poliția a intrat în casă, amicii care au însoțit forțele de ordine au constatat că din casă lipsea toată mâncarea.

„Sora ei de suflet”, un alt trans, a murit într-un mod suspect, cu puțin timp în urmă

Antonella Lerca Duda, membru activ în comunitatea trans și fost candidat la consiliul local al unei primării din Capitală, a transmis prietenilor un mesaj cutremurător:

Crăciun in doliu pentru comunitatea Trans 😢. Lisa s-a stins din viața aseară in timp ce făcea live pe Facebook. Lisa era sora de suflet a Vasilicai, femeia Trans moarta acum peste 40 zile tot la Iasi.”

Vasilica (plan secund) și Monalisa.

Vasilica Narcisa și concubinul ei formau un cuplu de aproximativ o lună. Antonella Lerca a fost cea care a făcut lumină și în acest caz, cunoscut-o personal pe Vasilica Narcisa.

Femeia trans a fost găsită fără suflare în momentul în care oamenii legii și cadrele medicale de specialitate au ajuns de urgență în apartamentul în care Vasilica Narcisa locuia cu concubinul ei. 00:00

Cei care au sunat de urgență la numărul unic 112 au fost chiar vecinii. Aceștia au spus că au auzit țipete, urlete, dar și muzica la maximum, din apartamentul lor.

S-a spus că Vasilica s-ar fi stins din viață din cauza unui edem pulmonar.

”Povestea este cusută cu ață albă. Se vehiculează, pentru că presa nu are acces la raportul din Iași, pentru că doar rudele au acces raportul autopsiei, deci ce se spune cu edem pulmonar, eu nu cred așa ceva, pentru că la edem pulmonar nu vine poliția și ambulanța la trei dimineață, că sună vecinii, că e scandal și ceartă. Și dacă e edem pulmonar nu înainte să mori faci ceartă și te bați cu cineva în casă, deci, clar, din start, se pierde varianta unei morți liniștite, pașnice”, a declarat Antonella Lerca pentru SpyNews.

De asemenea, Antonella Lerca a explicat la acel moment că Vasilica Narcisa, dar și o prietenă, Mona (n. Mona Lisa), au locuit recent în apartamentul ei din București, petrecând foarte mult timp împreună.

”Vasilica Narcisa și cu Mona erau două prietene de nedespărțit din Iași. La un moment dat, au fost date afară din casă, ca orice altă persoană trans din România care foarte greu reușește să acceseze o locuință. De multe ori, proprietarii sunt abuzivi cu femeile trans, le fac avansuri sau le dau afară din casă, că practică prostituția. Când au fost date afară a trebuit să le găzduiesc la mine, în București. Pe parcurs am reușit cu o asociație să le închiriem un apartament, destul de decent, în București, doar că Vasilica nu s-a acomodat la București, ea fiind născută și crescută la Iași, a vrut să se întoarcă. Iată că aici s-a întâmplat nenorocirea. Din ce știu eu, nu am surse sigure, tipul care era prezent la momentul morții Vasilicăi e în libertate, nu este nici măcar anchetat, din ce știu eu…”, a adăugat Antonella Lerca.

Dosarul de moarte suspectă a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Poliția a emis un comunicat în legătură cu decesul transgenderului Mona Lisa

“In dimineața zilei de 25 decembrie a.c., poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat din muncipiul Iași ar fi luat foc în timp ce doarme, acest lucru fiind observat de apelant pe o rețea de socializare.

În urma verificărilor efectuate polițistii au identificat apartamentul in care locuia persoana în cauză, în care s-a pătruns cu ajutorul unui echipaj ISU Iași, în interior fiind găsit cadavrul unui bărbat. Nu a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului. In cauză s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Înmormântarea va avea loc la Vatra Dornei, anunță familia.