Actual Politică

Incredibil, dar adevărat. Diana Șoșoacă și Adrian Severin au sărbătorit Ziua Rusiei la Ambasada din București

Incredibil, dar adevărat. Diana Șoșoacă și Adrian Severin au sărbătorit Ziua Rusiei la Ambasada din București

Diana Şoşoacă şi Adrian Severin sunt politicienii care au sărbătorit Ziua Unității Naționele a Rusiei la Ambasada de la Bucureşti. Cei doi apar în toate fotografiile publicate de Ambasada Rusiei pe Facebook.

Incredibil, dar adevărat. Diana Șoșoacă și Adrian Severin au sărbătorit Ziua Rusiei la Ambasada din București

Diana Șoșoacă, senator independent, și fostul ministru de Externe, Adrian Severin, au fost prezenți la recepția organizată de Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, cu ocazia zilei unității naționale a țării conduse de Vladimir Putin.

Kuzmin, amenințări voalate și critici pentru NATO și SUA

La evenimentul au fost prezenți peste douăzeci de membri ai corpului diplomatic din statele prietenoase, mai menționează Ambasada.

Mesajul ambasadorului Rusiei la București, Valery Kuzmin, a urmat retorica Kremlinului cu privire la NATO, făcând referire la provocări „la adresa intereselor naționale legitime ale Patriei create de politica agresivă de extindere a NATO spre est”.

În spiritul diplomatic, prezența persoanelor la un astfel de eveniment denotă faptul că persoanele respective împărtășesc opinii, valori sau credințe cu gazda.

Ambasadorul rus Valery Kuzmin a vorbit despre ”politica agresivă de extindere a NATO spre est”, dar și despre cum statul rus a reușit ”să mențină suveranitatea și independența în ciuda atacurilor ostile ale colonialiștilor și să respingă cu succes diferitele tipuri de invazii străine”.

Kuzmin a vorbit de față cu invitații săi despre ”operațiunea militară din Ucraina” și despre cum Rusia este ”nevoită să reziste nu numai forțelor renăscute ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO”:

”Și astăzi, a declarat diplomatul, aceste tradiții s-au manifestat în mod clar în timpul operațiuni militare speciale în Ucraina, în care Rusia este nevoită să reziste nu numai forțelor renaște ale neonazismului ucrainean, ci și încercărilor Statelor Unite și ale vasalilor săi din NATO de a-și păstra prin orice mijloace hegemonia mondială, care este iremediabil un lucru al trecutului”, se arată în mesajul ambasadei de pe Facebook.