Showbiz

Moment istoric în lumea televiziunilor din România. Antena 3 a devenit oficial Antena 3 CNN

Moment istoric în lumea televiziunilor din România. Antena 3 a devenit oficial Antena 3 CNN

Mircea Badea este cu adevărat un jurnalist fericit. A fost prima vedetă care a fost invitată să țină un discurs luni seară, la Palatul Regal din București, unde a avut loc un moment istoric. Mihai Gâdea, alături de Rani Raad, președinte CNN Worldwide Commercial, au semnat parteneriatul exclusiv. Antena 3 este în colaborare cu CNN de 11 ani.

S-a schimbat și grila de programe 

Transformarea se face oficial de marţi, 27 septembrie, de la ora 21.00, când se difuzează emisiunea Sinteza zilei, prezentată de Mihai Gâdea. De asemenea, se va schimba și grila de programe a postului. Studioul programului News Hour with CNN,  primul program comun Antena 3-CNN, lansat anul trecut, va deveni platoul dedicat în exclusivitate Ştirilor Antena 3-CNN. Celelalte platouri au suferit schimbări radicale, demne de parteneriatul cu CNN.

În fața oaspeților de seamă, de la ambasadori la personalități din toate domeniile, Mircea Badea a ținut un discurs emoționant, pe care l-a început cu „breaking news”.

„Am o lumină uriașă în ochi și la propriu, și la figurat”

„Breaking news! Trebuia să spun asta. Iată-mă acum mulțumit. Bună seara! Am o lumină uriașă în ochi și la propriu, și la figurat. Vă mulțumim că ați venit în această seară pentru a fi alături de noi într-un moment despre care noi credem că este cel mai important moment media din ultimii 30 de ani.

Sunt în sală excelențele lor ambasadorii și, de altfel, excelențe în toate domeniile> în sport, în știință, în cultură. Sunt oameni deosebiți aici, în sală și oameni deosebiți în fața televizoarelor. Publicul nostru minunat, care ne-a fost alături în toți acești ani.

Înainte de momentul despre care noi credem că este cel mai important moment media din ultimii 30 de ani vreau să vă spun foarte pe scurt, o poveste, povestea noastră. Amiralul Mc Raven, general de 4 stele, o legendă în domeniul său, a susținut la un moment dat un discurs celebru pe toată planeta. A spus așa dacă vrei să schimbi lumea, începe prin ați face patul dimineața.

„Lumea sigur că s-a schimbat și colțul nostru de lume s-a schimbat”

Antena 3 își face patul în fiecare dimineață din anul 2005. Lumea sigur că s-a schimbat și colțul nostru de lume s-a schimbat. L-am asistat, l-a mărturisit, l-am povestit, l-am arătat, l-am dezvăluit. Am și participat uneori la această schimbare. Am făcut tot ce se putea presupune că trebuie să facem în locul nostru.

Am filmat, am dus oamenilor știrile, le-am comentat, le-am analizat, dar mai presus de atât, am pus la îndoială. Am pus la îndoială narativele unor centre de putere care vroiau să impună ca și cum asta li s-ar fi cuvenit să-și impună propria realitate. Și noi am pus-o la îndoială.

“Demersurile noastre jurnalistice, firești s-au transformat chiar în bătălii”

Din acest motiv, am fost o lungă perioadă chiar singurii care am făcut asta. Din acest motiv, demersurile noastre jurnalistice, firești s-au transformat chiar în bătălii. Nu din cauza noastră, dar care ne-au privit, s-au transformat în bătălii. Pe unele le-am câștigat, pe unele le-am pierdut. Iar bătăliile pe care le-am pierdut despre ele noi am știut din prima că nu se pot câștiga.

Și cu toate astea ne-am dus la bătălii. Asta a avut consecințe dramatice pentru unii dintre noi. Așa că avem multe cicatrici pe care le purtăm la vedere, ca pe un act de identitate. În primul rând, ca să știm noi în fiecare moment cine suntem noi. Suntem cei care punem la îndoială în clipele noastre de singurătate dramatică, uneori de disperare.

„Putem anunța lumii că nu mai mergem singuri pe drum”

De multe ori ne-am întrebat foarte sincer între noi dacă asta a fost și dacă nu cumva ăsta e sfârșitul. Și atunci, cu o disperare vecină cu nebunia și cu determinare vecină cu nebunia, ne-am spus: nu, sfârșitul nu-i aici și iată-ne astăzi în viață, în fața dumneavoastră și vă mulțumim că ați ales să faceți în seara asta alături de noi acest lucru.

Iată-ne, deci, în viață în fața dumneavoastră, într-un moment în care putem anunța lumii că nu mai mergem singuri pe drum. Nu mai suntem doar noi și publicul nostru minunat care se uită chiar și acum la televizor la noi. Ce avem? Un partener superlativ, un superlativ profesional, ce altceva ți-ai mai putea dori din punct de vedere profesional? Nimic.

De-asta sunt foarte fericit și emoționat în feluri pe care nu le mai credeam posibile. Sunt fericit și n-aș vrea să mă aflu nicăieri pe planetă, în altă parte, în acest moment”, a spus Mircea Badea.

„Pentru ce trăim în aceste zile, ne-am pregătit doi ani”

La rândul său, Mihai Gâdea a amintit că jurnaliștii Antenei 3 s-au pregătit doi ani pentru acest moment unic, amintind că parteneriatul cu CNN îi obligă să fie mai buni decât au fost vreodată.

„Ani de zile am spus că „suntem specialişti în ştiri”. Am demonstrat asta în condiţii de prea multe ori vitrege pentru o ţară democratică. Dincolo de greutăţi şi dincolo de acest slogan, am ramas fideli publicului, adevărului şi principiilor acestei minunate meserii, jurnalismul. Dovada că, indiferent de cât de greu a fost drumul, am făcut bine ce am făcut este chiar acest parteneriat exclusiv, unic în industria de media din România.

Ştim că drumul care urmează este poate chiar mai greu decât cei 17 ani trecuţi de la înfiinţarea Antenei 3 şi ştim foarte bine că a deveni partener exclusiv CNN ne obligă să fim mai buni decât am fost vreodată. Am început să colaborăm cu CNN în 2011, iar pentru ce trăim în aceste zile ne-am pregătit doi ani.

Oricât de intenşi au fost pot spune că i-am trecut cu bine ştiind că lucrăm pentru cel mai important atu al nostru: publicul din România. Lui îi suntem datori. Am crescut împreună cu el, e vremea să ne bucurăm împreuna de programe de ştiri făcute în România la standarde CNN.”

Sursă foto: antena3