Actual International

Joe Biden trimite în Rusia prima femeie ambasador. În 2014, Lynne Tracy a fost diplomatul numărul 2 la Moscova 

Joe Biden trimite în Rusia prima femeie ambasador. În 2014, Lynne Tracy a fost diplomatul numărul 2 la Moscova 

Statele Unite au un nou ambasador în Rusia. Casa Albă a anunțat persoana nominalizată de președintele Joe Biden pentru funcția de ambasador al SUA în Rusia. Este vorba despre Lynne Tracy, confom CNN. Lynne Tracy este prima femeie care ar ocupa această funcţie.

Joe Biden trimite în Rusia prima femeie ambasador. În 2014, Lynne Tracy a fost diplomatul numărul 2 la Moscova

Tracy, care vorbeşte limba rusă şi a fost diplomatul numărul 2 la Moscova din 2014 în 2017, ar fi prima femeie care ar ocupa această funcţie. Ea este ambasador în Armenia din 2019.

Administraţia Biden speră ca ea să fie instalată rapid pentru a-l înlocui pe John Sullivan, care s-a retras luna aceasta. Momentul sosirii sale şi numirea oficială depind dacă Rusia o va accepta ca ambasador, într-o perioadă de mari tensiuni între Washington şi Moscova, în contextul în care războiul din Ucraina continuă.

Lynne Tracy este în prezent ambasadoarea SUA în Armenia, iar anterior a fost consilier principal pe problematica rusească în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat.

Senatul urmează să confirme numirea acestei diplomate de carieră, vorbitoare de limbă rusă, care a activat între 2014 şi 2017 ca adjunct al şefului de misiune la ambasada din Moscova. Lynne Tracy a făcut, de asemenea, mai multe posturi în Asia Centrală.

Când se afla la post în Peshawar, Pakistan maşina lui Lynne Tracy a fost atacată şi ciuruită de gloanţe

În 2008, în timp ce se afla la post în Peshawar, Pakistan, maşina sa a fost atacată şi ciuruită de gloanţe.

Numirea lui Tracy va reprezenta o restructurare completă a conducerii la ambasada din Moscova. John Sullivan, numit de fostul preşedinte Donald Trump, nu s-a aflat în Rusia pentru cea mai mare parte a verii, el fiind în SUA alături de soţia sa, care a fost grav bolnavă şi a murit săptămâna trecută.

Oficialii americani subliniază că intenţionează să aibă rapid o echipă diplomatică puternică la Moscova.

Pe lângă războiul din Ucraina, problema americanilor deţinuţi în Rusia va fi, cel mai probabil, o prioritate pentru noul ambasador. Sullivan a jucat un rol cheie în eliberarea lui Trevor Reed, în cursul acestui an. El a spus, după eliberarea lui Reed, că era implicat activ în eforturile pentru punerea în libertate a lui Griner şi Paul Whelan, ambii închişi în Rusia.

Într-un comunicat de marți Casa Albă a anunțat, de asemenea, candidatul pentru ambasadorul SUA în Barbados, Federația Saint Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Antigua și Barbuda, Commonwealth-ul Dominica, Grenada și Saint Vincent și Grenadinele, împreună cu două membri ai consiliului de administrație pentru Federal Deposit Insurance Corporation.