Diverse

Motiv de îngrijorare și alertă maximă: Kim Jong Un a primit butonul roșu, în timp ce Coreea de Nord se declară stat nuclear

Motiv de îngrijorare și alertă maximă: Kim Jong Un a primit butonul roșu, în timp ce Coreea de Nord se declară stat nuclear

Anul acesta, Coreea de Nord a efectuat mai multe experimente pentru a-și testa aresenalul nuclear. Și pentru că evaluarea specialiștilor a fost una bună, le mai lipsea nord coreenilor doar reglementarea legislativă care să reglementeze teoria cu practica.

Motiv de îngrijorare și alertă maximă: Kim Jong Un a primit butonul roșu, în timp ce Coreea de Nord se declară stat nuclear

De parcă nu le aveam pe toate, exact aceasta ne lipsea: butonul roșu în mâinile lui Kim Jong Un. Concret, iată cum stau lucrurile: Coreea de Nord a adoptat o lege care o autorizează să efectueze un atac atomic preventiv şi care declară „ireversibil” statutul ţării de putere nucleară, relatează presa de stat, citată de AFP.

Liderul nord coreean s-a adresat audienței la o reuniune a Adunării Populare Supreme a RPDC, unde a ținut să spună că deținerea de arme nucleare este un drept legitim și inalienabil al țării sale. Prin urmare, Phenianul nu intenționează să desfășoare negocieri privind denuclearizarea.

Nu intenționăm să renunțăm la armele nucleare. Noua lege face imposibilă negocierea denuclearizării,” a spus el.

Sun paravanul că ei, coreenii vor controla situația armelor nucleare, cu referire directă la SUA, Kim Jong Un justifică actualizarea legislației naționale.

Nu vom renunța la dreptul la autoapărare, de care depinde existența țării, securitatea poporului și a statului, oricât de dificilă ar fi situația, oricare ar fi situația din sferele politice și militare din Peninsula Coreeană create de Statele Unite, nu vom putea abandona armele nucleare, pentru că este necesar să ținem sub control statul nuclear american,” a adăugat Kim Jong-un.

RPDC, adică țara lui, își va consolida prin toate mijloacele disponibilitatea de a desfășura un război nuclear, continuând să diversifice mijloacele de utilizare a armelor nucleare, extinzând spațiul pentru operațiuni nucleare tactice, sporind eficacitatea operațională și fiabilitatea forțelor nucleare, după cum a declarat chiar temutul lider al Coreei de Nord.

Anunţul vine pe fundalul relaţiilor intercoreene tensionate, potrivit media. Phenianul a efectuat, în ultima vreme, un număr record de teste cu rachete şi a dat vina pe Seul pentru recentul focar de Covid-19 care a lovit din plin Coreea de Nord.

Foto: arhiva